Demersuri pentru introducerea gazului metan în câteva localităţi din Timiş

E.ON a sistat furnizarea gazului către Colterm

Conform primarului comunei Giulvăz, Florentin Cristeți, comuna pe care o administrează împreună cu orașul Ciacova și cu comuna Ghilad fac demersuri pentru introducerea gazului metan în localitățile din aria acest perimetru teritorial.

În ceea ce privește Giulvăzul, primăria a comandat un studiu de fezabilitate în acest scop care are ca termen de realizare luna decembrie a acestui an.

Citeşte şi: Cea mai tânără comună din ţară e în Timiş. Media de vârstă: 28 de ani! Totuşi, îmbătrâneşte. ”Asta-i România: case goale, oameni plecați dincolo…”

florentin cristetiÎntr-o primă fază, conform edilului Florentin Cristeţi, ar urma să fie înființată rețeaua de gaz doar în centrul de comună, pentru ca apoi să fie extinsă și în satele aparținătoare.

De menționat faptul că cele trei primării vor depune simultan documentațiile necesare unei astfel de investiții la ANRE (Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei).

Edilul-șef din Giulvăz a declarat că demersul comun are mai multe șanse ca investiția să primească aprobare.

Citeşte şi: O comună timișeană oferă aceleași avantaje ca la oraș. Este cu 20 de ani înaintea altora

Dacă propunerea celor trei edili locali va fi însușită de agenție și i se va undă verde, atunci statul va suporta finanțarea înființării rețelei, beneficiarii urmând să achite doar costul branșării individuale.

Cât de repede însă vor avea ei gaz metan în bucătării (și dacă vor avea) rămâne de văzut. Deocamdată, cert e doar că administrațiile locale „ostenesc” pentru aceasta, răspunzând astfel doleanțelor cetățenilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns