Defilare, lumini, muzică și foc de artificii la Ziua Națională

Autoritățile s-au decis deja ce le vor oferi timișorenilor de 1 Decembrie, când are loc sărbătoarea noastră națională. În prima parte a zilei, evenimentele vor avea loc în fața Palatului Administrativ de pe Bulevardul Revoluției.

Începând cu ora 11, va acea loc un ceremonial militar, salutarea drapelelor de luptă, trecerea în revistă a detașamentelor de onoare și intonarea imnului național al României. O slujbă de Te Deum va fi oficiată de către Înaltpreasfinția Sa Părintele Mitropolit Ioan Selejan și de către preoți de la Mitropolia Banatului.

Alocuțiunile comandantului Garnizoanei Timișoara, precum și ale oficialilor timișoreni și ai județului vor fi urmate, între orele 11,30 și 12,15, de defilarea detaşamentelor de onoare și a tehnicii Ministerului Apărării Naționale (MAPN), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciului Român de Informații (SRI), Penitenciarului Timișoara, Direcției Poliției Locale a Municipiului Timișoara și a Escadrilei de Elicoptere Giarmata. Ceremonia se va încheia cu prezentarea onorului de către muzica militară a Brigăzii 18 Infanterie Banat.

După-amiază, centrul de greutate al sărbătorii se va muta în centrul orașului. Cu acest prilej, va avea loc şi deschiderea oficială a celei de-a X-a ediţii a Târgului de Crăciun.

La ora 17, programul va fi deschis de orchestra Timişoara Big Band, iar la ora 17,30 va avea loc aprinderea iluminatului festiv de sărbători.

De la ora 18, se va dansa Hora Unirii și va începe spectacolul oferit de Ansamblul „Timişul”, cu participarea soliştilor Andreea Aleuşan, Camelia Florea, Mihaela Petrovici, Petrică Moise și Petrică Miulescu-Irimică.

Muzica ușoară va lua în stăpânire scena din Piața Victoriei, astfel: ora 19 – Clar Band, ora 20 – Raluka, ora 21 – Delia.

Sărbătorirea Zilei Naționale se va încheia la ora 22, cu un foc de artificii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns