Deficit de profesori în Timiș

Deficit de profesori în Timiș

Deficit de profesori în Timiș.

Pentru anul școlar 2022/2023, au fost scoase la concurs 5.583  de posturi de cadre didactice în județul Timiș (3.572 în urban, 2.011 în rural). Dintre acestea, 309 au fost titularizabile. Celălalte au putut fi ocupate doar pe perioadă determinată: 1.474 au fost posturi complete (cu catedră de 18 ore), iar 4.109 – cu fracțiuni de normă.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus în România. Peste 3.000 de cazuri și 18 decese, în ultimele 24 de ore

Pentru ocuparea lor, au fost organizate două concursuri: unul la nivel național (cunoscut sub denumirea de ”titularizare”), celălalt, la nivel județean. 5.001 de posturi au fost ocupate de personal calificat, iar 582 de personal necalificat (fără studii corespunzătoare postului). Acestea din urmă au fost ocupate atât prin concurs la nivel județean (95), dar și prin atribuire în regim de plată cu ora.

Drept urmare, 81 de unități de învățământ din Timiș au anunțat că vor organiza concurs pentru ocuparea posturilor didactice vacante acoperite, în prezent, de personal la plata cu ora, având, în total, un deficit de 344 de profesori calificați. Concursurile se vor desfășura la nivelul unităților de învățământ.

Conform uzanțelor, inspectoratul școlar ar trebui să posteze pe site-ul propriu un calendar al acestor concursuri, unitățile de învățământ care le organizează, precum și catedrele vacante. Candidații interesați completează în prealabil o cerere în acest sens, care poate fi descărcată de pe site-ul isj.tm.edu.ro, la secțiunea ”Managementul resurselor umane”.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *