Declarația unui inculpat din dosarul “eleve pentru VIP-uri” a blocat imprimanta instanţei

Un ”om de-al casei” al instanțelor timișorene, prin desele sale prezențe în sălile de judecată în calitate de inculpat, a reușit să marcheze, fără voia sa, un moment… emoționat: imprimanta s-a blocat în momentul în care grefiera a încercat să printeze declarația acestuia.

Incidentul s-a petrecut la ultimul termen din procesul în care Ovidiu Torj este judecat pentru trafic de minore și proxenetism. După câteva încercări eșuate ale grefierei de a scoate la imprimantă declarația dată în fața instanței de inculpat, președinta completului de judecată a fost nevoită să sune după IT-istul Curții de Apel Timișoara.

Intervenția acestuia, după câteva minute de așteptare, a lămurit problema: imprimanta nu era setată să tipărească față-verso, așa cum s-a dorit, ci doar pe câte o singură filă. Completul de judecată a fost nevoit să accepte situația așa cum era, căci tehnica modernă nu lasă loc de negocieri.

Stabilit în Austria, cu afaceri în Timișoara

Întrebat dacă își menține declarația dată în fața organelor de urmărire penală, Ovidiu Torj a replicat: ”Sunt acuzat de infracțiuni pe care nu le recunosc”, încercând să explice completului de judecată că faptele imputate de procurorii DIICOT nu sunt în concordanță cu realitatea.

”Înainte de toate, vreau să îmi cer scuze pentru exprimare. Sunt stabilit în Austria și poate nu ma exprim bine. Sunt stupefiat de ce se întâmplă. La vârsta mea nu îmi permit să mă ocup de așa ceva, de proxenetism, cum sunt acuzat. Nu i-am propus nici unei fete minore sau majore să se prostituez. Nu am fost niciodată în localul în care spun procurorii, iar convorbirile telefonice interceptate nu-mi aparțin în totalitate. Telefonul meu l-a folosit și fratele meu. În timpul audierilor, unui inculpat i s-au arătat trei stenograme ale căror conținut nu-mi aparțin. I-am spus și doamnei procuror, căci ne cunoaștem de atât timp (Ovidiu Torj a fost audiat în mai multe rânduri de procurorii DIICOT Timișoara), iar dumneaei mi-a zis <<Torj, eu nu sunt de la SRI!>>”.

De la oale la… cazino și spa

Ovidiu Torj a mai declarat că șederea sa în spatele gratiilor (el fiind în arest preventiv de 11 luni) îi afectează afacerea pe care o are în Timișoara: ”Sunt cu moralul la pământ. Am un magazin cu diverse produse din Germania și mi-e greu de aici să mă ocup de afacerea mea”.

De altfel, așa cum a rezultat din mărturisirile ulterioare ale inculpatului și cei doi ”colegi” de suferință aflați și ei în arest preventiv, Gheorghe Bală și Paul Mânzu (considerat de procurori a fi liderul grupului infracțional), s-au intersectat, în anumite momente, direct sau indirect, cu activitatea care îi asigură traiul existențial.

”Pe Mânzu Paul îl cunosc de foarte mult timp, cu el mă mai întâlneam la un spa din Calea Lugojului. Avea o prietenă cu care intenționa să se căsătorească. I-am spus că poate câștiga și el bani cumpărând produse de la un depozit din Dumbrăvița, de unde luam și eu, pe care apoi le putea revinde. Și pe Bală îl cunosc de mai mult timp, mă mai întâlneam cu el pe la cazinou, juca poker. Și el venea la mine la magazin și cumpăra diverse produse, oale și alte lucruri… Dar faptul că-i cunosc nu înseamnă că am săvârșit împreună vreo infracțiune”, a adăugat Ovidiu Torj.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Declarația unui inculpat din dosarul “eleve pentru VIP-uri” a blocat imprimanta instanţei

  1. Gianina Ianas la viata ta ai aflat cum functioneaza o imprimanta? Imprimanta poate tipari fata-verso asa cum incerca grefiera sau numai pe O PARTE a unei file si nu pe cate o fila cum te-ai exprimat! A confunda o parte a filei cu intreaga fila ne lamureste asupra logicii de redactor

Lasă un răspuns