Decizie privind suspendarea cursurilor în școlile din Timiș. Ce s-a hotărât în Comitetul pentru Situații de Urgență

clasa inchisa

Având în vedere faptul că în data de 7 martie a fost depistat al treilea caz pozitiv pentru COVID-19, la o elevă dintr-o altă clasă decât primii doi elevi din aceeași unitate de învățământ din județul Timiș, duminică, 8 martie, s-a întrunit Grupul de Suport Tehnic pe Epidemii din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

UPDATE: La nivel național s-a decis suspendarea cursurilor începând din 11 martie și până în 22 martie, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade

CITEȘTE ȘI: Porsche spulberat de un Touareg. Un bărbat a murit pe loc

În cadrul ședinței, au existat două propuneri de măsuri. Astfel, Direcția de Sănătate Publică a propus suspendarea activității educative în din unitatea de învățământ în care au existat infectările cu COVID 19, pe o perioadă de 14 zile, iar Inspectoratul Școlar General a propus suspendarea cursurilor la unitățile de învățâmânt din județul Timiș pentru o perioadă de 3 zile.

Ieri, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au pus în discuție cele două propuneri. Totodată, au fost prezentate și discutatea hotărârilor Grupului de Suport Tehnico – Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, luându-se în dicuție anularea evenimentelor publice cu mai puțin de 1.000 de participanți.

Prin vot, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a adoptat următoarele hotărâri: 1. Suspendarea temporară a cursurilor la unitatea de învățămant unde au fost depistate trei cazuri pozitive pentru COVID-19, pe o perioadă de 14 zile începând cu ziua de ieri.; 2. Pentru fiecare eveniment în parte, cu mai puțin de 1.000 de participanți, autoritatea locală va realiza o analiză a riscurilor și va solicita avizul prealabil al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Autoritățile locale urmăresc îndeaproape evoluția epidemiologică, iar în funcție de aceasta se vor lua măsurile necesare atât cu privire la suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ, cât și cu privire la limitarea de adunări publice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Decizie privind suspendarea cursurilor în școlile din Timiș. Ce s-a hotărât în Comitetul pentru Situații de Urgență

  1. Si pe cand luati masuri si in complexul studentesc? Ceva sa scuteasca si studentii de cursuri si de impartasirea cu aceeasi lingurita?

Lasă un răspuns