Decizie definitivă a ÎCCJ: Starea de alertă din România a fost prelungită ilegal/ Certificatul verde era inutil

Decizie definitivă a ÎCCJ: Starea de alertă din România a fost prelungită ilegal/ Certificatul verde era inutil

Decizie definitivă a ÎCCJ: Starea de alertă din România a fost prelungită ilegal/ Certificatul verde era inutil

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că starea de alertă din România a fost prelungită ilegal și că posibilitatea accesului la diverse manifestații publice pe baza certificatului verde era și ea ilegală. Decizia e definitivă și vine ca urmare a contestării unei decizii similare emise în primă instanță, decizie care a fost contestată de Guvern și de mai multe guverne.

Procesul împotriva Guvernului Românie, a CNSU și MAI a fost intentat de avocații Elena Corina Ciuchi și Dan Laurențiu Puiu. Recursul DSU și MAI a fost respins.

CITEŞTE ŞI: Mizerie de nedescris în unități alimentare din Timiș și produse care pun în pericol sănătatea consumatorilor. NUMELE LOR

Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de recurentul-pârât Guvernul României împotriva sentinţei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca tardiv formulat. Respinge, ca neavenit, recursul declarat de Ministerul Afacerilor Interne prin Direcţia Generală Juridică împotriva aceleiaşi sentinţe. Respinge recursul declarate de recurentul-pârât Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă reprezentat de DSU împotriva sentinţei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 noiembrie 2022, au decis judecătorii ÎCCJ.

Avocatul Piperea: românii pot şi trebuie să ceară despăgubiri

Avocatul Gheorghe Piperea comentează decizia ÎCCJ prin care OUG care îngrădea libera participare la evenimente de testare și deținerea unui certificat verde a fost declarată ca ilegală. Piperea spune că românii pot și trebuie să ceară despăgubiri pentru restricțiile ilegale.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Foto: Raed Arafat, şeful DSU – instituţia care lua deciziile importante în pandemie


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Decizie definitivă a ÎCCJ: Starea de alertă din România a fost prelungită ilegal/ Certificatul verde era inutil

  1. Si din nou Arafat ramane in functie dupa o gramada de nereguli descoperite.Deja se vede dela o posta ca face unele chestii intentionat.Oare nu deschide nimeni ochii sa il schimbe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *