Propunere CNSU: fără certificat verde la intrarea în mall-uri şi alte centre comerciale

Propunere CNSU: fără certificat verde la intrarea în mall-uri

Propunere CNSU: fără certificat verde la intrarea în mall-uri

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a formulat propunerea ca în centrele comerciale să nu se mai intre în baza certificatului verde. Astfel, în mall-uri se va putea intra la liber, dar vor fi zone delimitate, unde se va solicita certificatul verde pentru acces.

Cu patru metri pătrați asigurați pentru fiecare persoană se va putea intra în centrele comerciale fără certificat verde, conform stiripesurse.ro

CNSU propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Printre principalele modificări propuse se află şi aceea în care este permis „accesul tuturor persoanelor în interiorul operatorilor economici care au ca obiect principal comercializarea produselor alimentare de bază în centrele și parcurile comerciale dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, cu asigurarea unei suprafețe de min. 4 mp raportat la suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, conform observatornews.ro.

CNSU propune de asemenea menținerea măsurilor în vigoare la această dată referitoare la participarea persoanelor la activități până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, la nivelul localităților unde rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori şi la 30% unde este depăşită această incidenţă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns