Decizie-bombă în Timișoara! Viceprimar în concediu paternal. UPDATE: Ce spune proaspătul tătic

Ruben Lațcău, trimis la plimbare de Poliție. Viceprimarul Timişoarei, pasibil de o nouă pedeapsă pentru manipularea ilegală a unor date personale

Presiunea uriașă din cadrul municipalității timișorene apasă tot mai greu pe umerii noii conduceri. După ce primarul Dominic Fritz a fost nevoit să stea mai mult timp acasă, a venit rândul viceprimarului Ruben Lațcău să ia o pauză, una care se pare că se va întinde pe o perioadă destul de mare.

Motivul este halucinant: viceprimarul Timișoarei intră în concediu de paternitate!

Ruben Lațcău i-a anunțat, online, pe consilierii locali despre decizia luată, menționându-le că va lipsi o perioadă din primărie, întrucât intră în concediu de paternitate. Viceprimarul nu a precizat cât timp va lipsi.

Uluiala aleșilor locali a fost atât de mare, încât nimeni nu a mai apucat să-l întrebe cât timp îi va priva de absența sa. Majoritatea au înțeles, însă, că este vorba de un calcul financiar făcut în familie, viceprimarul urmând a încasa bani mai mulți decât soția sa. Ruben Lațcău nu a răspuns la telefon, pentru a ne preciza exact durata concediului de paternitate. Probabil, îmvață să facă sarmale.

Ulterior, după ce subiectul a explodat în presă, Ruben Lațcău a postat un mesaj pe o rețea de socializare, pe care-l reproducem intergal:

Eram în ședințe azi când au început să curgă telefoanele de la presă. E adevărat că plec 2 ani în concediu de paternitate, pentru că așa s-ar fi spus la Radio Erevan? Da, sunt tatăl unui băiețel de câteva zile. Nu, nu stau în concediu de paternitate 2 ani, ci 15 zile, cum zice legea. Adam s-a născut în ziua în care Dominic Fritz a primit testul pozitiv pentru Covid-19. Două vești care în decurs de câteva minute mi-au dat peste cap calendarul.

Am preluat imediat atribuțiile de primar al Municipiului Timișoara, am stat la birou de dimineață până în miez de noapte, chiar și duminică. Mi-am ținut băiatul în brațe mult prea puțin. Dominic Fritz a revenit la birou și acum pot să fiu acasă cu Adam și să-mi susțin soția în această perioadă grea, dar minunată, pentru o familie. Sunt primele zile ale copilului meu și vreau să le petrec cu el.

Pentru el m-am înhămat la tot acest efort politic și administrativ de schimbare a orașului în bine. Și vreau să spun și ce fel de soț și tată sunt și vreau să fiu cât voi trăi, unul responsabil care se implică în creșterea copilului. Așa sunt acasă, așa sunt și în Primărie. Că voi pleca într-un concediu de 15 zile le-am spus marți, consilierilor locali, în ședință.

Le mulțumesc consilierilor care sunt și corespondenți la Radio Erevan și au transmis informația falsă și ridicolă că mi-am luat concediu de paternitate 2 ani. Evident că voi avea cu mine laptopul și telefon și că îmi voi continua ședințele și planurile, așa cum am făcut-o chiar și în zilele de Crăciun. Nimic nu se oprește în loc”.

Viceprimarul a clarificat, astfel, perioada în care va sta în concediu, însă nu i-a convins integral cel puțin pe o parte dintre consilierii pe care i-a informat că va pleca în concediu paternal. Aceștia nu înțeleg de ce mai trebuia Ruben Lațcău să-i anunțe că va lipsi de la ședințele următoare, când prima are loc abia peste o lună, când termenul de 15 zile invocat de viceprimar va expira, deci ar trebui să fie la lucru…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

12 thoughts on “Decizie-bombă în Timișoara! Viceprimar în concediu paternal. UPDATE: Ce spune proaspătul tătic

  1. Ar trebui sa vă numiti „Renasterea prostiei” cu asa articole. Din ce in ce mai penibili, provocatori si neinformati. Probabil Ruben o sa iasa public si o sa dea mai multe detalii, implicit ca perioada e una scurta.
   „Probabil invata sa faca sarmale”… Asta e text de jurnalist si de publicatie serioasa? Penibililor!

 1. oau, asta e noul tabloid local ? nu stiti ca paternalul se ia cca 2 saptamani ? penibil articolul
  si Fritz a stat acasa obligat ca a avut Covid, dar tot a lucrat folosind tehnicile online – cine face presa adevarata stie asta

 2. ‘EU’,
  esti prastie,perioada pentru paternal este la fel ca si cea pentru maternal
  PS
  Cand ai inceput sa citesti a luat Enel-ul curentu

 3. Concediu paternal este de max 5 zile (la care se mai poate adauga 10 zile lucratoare pentru cursul de puericultura), Concediu de cresterea copilului este acela lung … spre 2 ani ..sau gresesc ?. Daca nu gresesc … at ziarul asta chiar e de cacao … ca toate

 4. Florescule, ai fost si ramai acelasi jurnalist de inalta calitate! Da-i ‘nainte frate cu aberatiile si insinuarile tale…

 5. Conform HG 57/2012, incepand cu data de 1 martie 2012, fiecare parinte are obligatia sa petreaca cel putin o luna de zile cu bebelusul lor. Cu alte cuvinte, daca mamica opteaza pentru intrarea in concediul de crestere a copilului pana la varsta de 1 sau 2 ani (sau 3 ani pentru copilul cu handicap), o luna din concediu va reveni in sarcina tatalui, si reciproc. Este legal, este chiar obligatoriu, nu e bomba si nimic halucinant.

 6. pai si care e bomba? sta acasa cu bebelasul 2 saptamani pana isi mai revine mama copilului dupa nastere…
  e pur si simplu decent…

Lasă un răspuns