Decesul lui Keith Flint: A fost eliberat raportul medico-legal în privinţa consumului de droguri/ Probele care susţin ipoteza sinuciderii, insuficiente

keith flint

Keith Flint, solistul trupei Prodigy, a luat droguri înainte să moară, pe 4 martie, potrivit rezultatelor unei anchete care arată că, deşi muzicianul s-a spânzurat, probele care să susţină ipoteza sinuciderii sunt insuficiente, potrivit bbc.com.

În organismul lui Flint au fost găsite cantităţi nespecificate de cocaină, alcool şi codeină, potrivit unui raport al medicului legist.

Keith Flint a fost descoperit decedat în dimineaţa zilei de 4 martie, de medicii şi poliţiştii chemaţi la locuinţa sa din Dunmow, Essex. Muzicianul avea 49 de ani.

Poliţia a informat la momentul respectiv, într-un comunicat, că decesul nu este considerat suspect şi că artistul a murit după ce s-a spânzurat.

Totuşi, în urma testelor toxicologice, medicii legişti au concluzionat că, de fapt, nu există suficiente probe care să susţină ideea că Flint a dorit să se sinucidă.

„Nu vom şti niciodată ce avea de gând atunci”, a declarat medicul legist Caroline Beasley-Murray. „Luând în considerare toate circumstanţele, nu cred că sunt suficiente probe”, a explicat aceasta.

Flint se număra printre figurile legendare ale scenei muzicale britanice, având o prezenţă pe scenă plină de energie, dar şi un aspect fizic ieşit din comun, mai ales cu coafura şi tatuajele sale.

Născut în Redbridge, estul Londrei, acesta s-a mutat în Braintree, Essex, pe când era copil şi l-a cunoscut pe cofondatorul trupei The Prodigy Liam Howlett la un club de noapte din acest oraş. Iniţial, Flint a fost dansatorul trupei şi a debutat ca solist cu piesa „Firestarter”, cu care a devenit celebru la nivel mondial.

Trupa britanică The Prodigy şi-a lansat al şaptelea de studio, după o pauză de trei ani, în noiembrie anul trecut, cu titlul „No Tourists”. Materialul discografic era o continuare a albumului „The Day is My Enemy”, lansat în 2015.

În 2015, după lansarea celui de-al şaselea album de studio, „The Day is My Enemy”, în ciuda succesului pe care încă îl înregistrau, după peste 25 de ani de carieră, cei trei britanici luau în calcul pentru prima dată varianta retragerii.

Membrii formaţiei The Prodigy au declarat la momentul respectiv că nu mai vor să lanseze albume de studio, procesul în sine durând prea mult timp, şi că ar prefera să le înlocuiască cu EP-uri.

The Prodigy a fost înfiinţată în 1990, iar primul album, „Experience”, a fost lansat în 1992, fiind urmat de „Music for the Jilted Generation” (1994), „The Fat of the Land” (1997), „Always Outnumbered, Never Outgunned” (2004), „Invaders Must Die” (2009) şi „The Day Is My Enemy” (2015). Printre piesele care au adus faimă grupului se numără „Voodoo People”, „No good”, „Firestarter”, „Breathe” şi „Smack My Bitch Up”.

Nominalizată la două premii Grammy şi cu vânzări de peste 30 de milioane de albume la nivel mondial, trupa The Prodigy a primit numeroase distincţii, precum două Brit Awards, trei MTV Video Music Awards şi cinci MTV Europe Music Awards, scrie mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.