Albanezi prinși la frontieră

albanezi frontiera

Marți, 7 mai, în jurul orei 18,00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița – I.T.P.F. Timişoara, au depistat în apropierea localității de frontieră Grădinari din județul Caraș Severin, două persoane ce se deplasau pe jos dinspre Serbia spre România.

CITEȘTE ȘI: Timișoara Street Food, la Muzeul Satului Bănățean

Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni albanezi, de sex masculin, în vârstă de 38, respectiv 41 de ani.

Cetăţenii albanezi au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen şi doreau să ajungă în țări din vestul Europei.

CITEȘTE ȘI: Premierul Viorica Dăncilă vine în Timiş

Și polițiștii Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – I.T.P.F. Timişoara au depistat la aproximativ 200 m de frontieră, o persoană, care nu își justifica prezența în zonă şi nu vorbea limba română, motiv pentru care a fost condusă la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un tânăr din Albania, în vârstă de 23 de ani, care a declarat că s-a deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, deoarece dorea să ajungă în vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei trei bărbați fiind preluați de autoritățile de frontieră sârbe în baza acordului de readmisie încheiat între cele două ţări.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns