Deces în familia unui cunoscut personaj din Timișoara. Acuzații de culpă medicală

pascuta 1

A încetat din viață un cadru didactic cu notorietate în Timișoara. Este vorba de conf. univ. dr. Ioan Pășcuță, unul dintre cei mai apreciați dascăli ai Facultății de Sociologie din cadrul Universității de Vest, unde, de-a lungul timpului, a fost prodecan și șef de departament. Fiul său, Adrian Pășcuță, este, de asemenea, un personaj cunoscut în Timișoara, fiind directorul AIMMAIPE, insituție care gestionează probleme cu finanțări nerambursabile în zona de vest a țării.

Decesul reputatului profesor a stârnit multe controverse, fiul său apreciind că ”ar fi murit cu zile” și lansând acuzații la adresa unor cadre medicale. Iată ce a postat acesta pe o rețea de socializare:

Uneori un minut poate fi decisiv pentru a salva o viață. Joi l-am internat pe tatăl meu la Spitalul Municipal. I-a fost recoltată prima probă pentru testul COVID și a fost transferat la Spitalul Județean. Vineri-dimineață a venit rezultatul negativ și i-a fost recoltată a doua probă. Deși starea sa era extrem de gravă și necesita intervenții și tratamente complexe, procedurile prevăd că până când vine cel de-al doilea rezultat pacienții să fie păstrați în zona galbenă.

Au trecut 75 de ore de atunci. Tatăl meu a decedat. Tot în zona galbenă … Proba preluată vineri-dimineață încă nu este nici acum analizată!!!! 75 de ore și nici un răspuns! Cum este posibil așa ceva?????????? Îmi pare foarte rău să o spun, dar oamenii mor cu zile.

Știu că o mulțime de doctori s-au dat peste cap și au făcut tot ce era omenește posibil în condițiile date. Am tot respectul pentru acești oameni, pentru munca și dedicarea lor. Știu riscurile la care se expun și eforturile (uneori supraomenești) pe care le fac.

Știu însă și persoane care nu au ce căuta în sistemul medical, persoane care își bat joc de viața noastră și de munca propriilor colegi. Și rămâne o întrebare: câte ore sunt necesare în Timișoara pentru a afla rezultatele testului COVID în cazul unui pacient aflat în situație critică??”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Deces în familia unui cunoscut personaj din Timișoara. Acuzații de culpă medicală

  1. Ce sa spuna cei multi atunci aceia care nu pot da in judecata din lipsa de banii .care nu sunt nici ROTARIENI si nici MASONI virusul nu tine cont, cati tigani sau ma rog romi ati vazut morti de COVID 19 oare ei traind in conditii mizere nu sunt cumva imunizati

  2. În această țară raul este asa de înrădăcinat ca nu va mai putea fi scos niciodată , nu este njci o speranta , absolut nici una , iar sistemul medical este una din racilele fără șanse de vindecare , chiar dacă mai exista si unele exceptii , niciun guvern de 30 de ani nu a facut nimkc pentru asanarea sistemului , din contra , au facut tot ce a depins de ei pentru al mentine exact în starea asta .

  3. Dumnezeu sa-l odihneasca ,l-am cunoscut a fost un om deosebit ,cinste celor din prima linie dar cei de sub linie ,sa-l aiba pe constiinta toata viata lor .Amin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.