Dezvăluire alarmantă a consilierului local Radu Țoancă: ”Debranșările de la Colterm au depășit 10 000 de abonați”

Colterm întrerupe apa caldă și căldura pe mai multe străzi din Timișoara

Consilierul local Radu Țoancă acuză, în continuare, incompetența administrației Fritz, prezentând o situație alarmantă: ”Din cele 4200 de branșamente ale Colterm din Timișoara – însumând 52 000 de abonați individuali- au fost verificate în ultima perioadă 1400.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Educației: Noile teste de salivă vor fi distribuite, marți, școlilor. Sunt ambalate în kituri individuale

Rezultatul acestei inventarieri parțiale – care se va finaliza în perioada următoare la toate branșamentele din oraș- a fost unul șocant : peste 400 de debranșări ilegale de blocuri întregi, apartamente sau case individuale. Din calculele specialiștilor au “ ieșit” din sistemul centralizat de termoficare fără să anunțe 10-12.000 de familii, care și-au montat centrală proprie pe gaz.

Oamenii se debranșează de la Colterm și în perioada în care acest lucru nu este permis

Ritmul debranșărilor ilegale s-a intensificat în acest sezon rece, pentru că oamenii îngheață în propriile apartamente, copiii se îmbolnăvesc în școli , iar bolnavii în spitale, plătind prețul “ viziunii” primarului Fritz de a lăsa Colterm fără cărbune peste iarnă și apoi de a plafona temperatura din rețelele companiei pentru a face economii la gaz!

Ceea ce este însă cu adevărat periculos pentru timișorenii abonați la Colterm este totala incapacitate și neputință managerială a administrației care, în afară de gargară politicianistă ieftină, conform căreia alții sunt vinovați pentru dezastrul produs de ei ( Guvernul, vechile partide politice, fosta administrație etc ) , nu a livrat nimic concret care să salveze sistemul centralizat de energie din oraș.

Nu au pus bazele unei noi companii locale care să preia, treptat, rețelele de distribuție, abonații, eventualele fonduri europene sau guvernamentale care se vor aloca în acest domeniu.

Spre exemplu, dacă mâine un municipiu de talia Timișoarei ar putea primi investiții europene sau guvernamentale pentru modernizarea sistemului energetic de 100 de milioane de euro, acești bani nu ar ajunge aici, pentru că nu există o companie locală fiabilă, o strategie coerentă în privința sistemului centralizat de energie termică, studii serioase și finanțabile de fezabilitate – nu din acelea produse de firmele useriste de apartament , cu zero angajați pentru sifonarea banului public”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Dezvăluire alarmantă a consilierului local Radu Țoancă: ”Debranșările de la Colterm au depășit 10 000 de abonați”

  1. ” firmele useriste de apartament , cu zero angajați pentru sifonarea banului public”.
    Si eu cred la fel , ca si multi altii !
    Ii ia cineva la intrebari ?
    Ceva confiscari si recuperari de bani publici ?

  2. Cum adica debransari ILEGALE? De ce ar fi ilegal sa-si asigure familiile caldura peste iarna in mod individual, daca primaria este impotenta? Este un drept fundamental sa ai caldura iarna!!!! Ar fi mai „frumos” sa sustina fiecare familie din Timisoara in continuare FURTUL, HOTIA, MINCIUNA, MANIPULAREA, INCOMPETENTA  care se practica la Colterm? NU ESTE NIMIC ILEGAL in legatura cu debransarea, ESTE IMPERIOS NECESAR pentru a NU INGHETA IN APARTAMENTE! NU MAI SCRIETI TAMPENII!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *