UPDATE. De ziua lui, un copil din Timişoara își dorește doar o plimbare în natură… Legislația îl lasă, însă, ţintuit pe patul de suferinţă

Mihai Robert a fost o surpriză pentru mama sa, Viorica Nedelcu. ”Prima oară am aflat de existența lui la patru luni și jumătate de sarcină. Nu aveam simptome, însă începusem să am o poftă de mâncare neobișnuită. Îmi era încontinuu foame, chiar și noaptea mă trezeam din somn din cauza asta. Am fost la doctor și l-am văzut pe Mihai la ecograf”, povestește femeia care n-a avut timp să se pregătească prea mult pentru venirea pe lume în familie a celui de-al doilea copil.

Băiatul s-a născut după numai o lună și jumătate de la prima ecografie. ”Am născut la șase luni. Mihai avea 950 de grame. Am stat cu el trei luni în spital la Prematuri”, își amintește timișoreanca.

Până la externarea din unitatea sanitară, Mihai a primit de la medici, rând pe rând, diagnostice cumplite: tetrapareză spastică, paralizie și epilepsie.

”Dintotdeauna a fost imobilizat la pat. E ca un bebeluș. Mănâncă doar mâncare pasată, pe care i-o administrez eu cu lingurița. Nu am renunțat la scutece și nici nu o vom putea face vreodată. Gângurește și uneori mi se adresează: <<haida>>, <<dă>>…”, mărturisește mama, care aproape o treime din cei 51 de ani de viață și i-a petrecut îngrijindu-l pe Mihai.

”Va împlini, în august, 14 ani. Aș vrea să-i fac o surpriză și să-l scot la plimbare, pentru că afară, la aer, parcă privește altfel…”, spune doamna Viorica.

Mihai are un cărucior care însă nu-l mai încape. A fost cumpărat în urmă cu trei ani prin decizia Casei Județene de Sănătate Timiș, din fondurile de sănătate fiind acoperită mai mult de jumătate din valoarea acestuia, respectiv 1.300 de lei, restul de 900 de lei fiind suportat de familie și de timișorenii care i-au aflat povestea.

Conform legislației, pentru a putea beneficia din nou de ajutor de la Casa de Sănătate, trebuie să aștepte cinci ani de la prima achiziție. Dar Mihai a crescut mult în ultimii trei ani și nu vrea ca doi ani de așteptare impuși de lege să stea la pat pentru că nu are cu ce să se deplaseze.

”Știu că nu va face niciodată vreun pas de unul singur, dar vreau ca eu să pot să o fac pentru el. Poate ne ajută și alții…”, speră doamna Viorica.

Cei care pot și doresc să le întindă o mână de ajutor o pot face contactând-o pe doamna Viorica la numărul de telefon 0747.622.182. (cont în lei: RO86BRDE360SV14680913600).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “UPDATE. De ziua lui, un copil din Timişoara își dorește doar o plimbare în natură… Legislația îl lasă, însă, ţintuit pe patul de suferinţă

  1. Buna seara,
    Va rog sa ma puneti in legatura cu doamna pentru ai oferii un scaun pentru baiat. Multumesc.

Lasă un răspuns