De Rusalii turiştii din toată ţara au luat cu asalt Clisura Dunării!

clisura dunarii 1

În pensiunile şi casele de vacanţă din Clisura Dunării locurile de cazare sunt ocupate la capacitate maximă în aceste zile, a precizat preşedintele Asociaţiei de turism şi agrement ‘Cazanele Dunării, Marin Cărămizaru.

Potrivit acestuia, zilnic aproximativ 2.000 de turişti preferă să ajungă în zonă, unde operatorii turistici şi organizatorii de evenimente oferă posibilitatea de a se înscrie pentru croaziere pe Dunăre, drumeţii pe Ciucaşul Mare, vizite la peşterile Veterani şi Punicova, la Tabula Traiana, la statuia lui Decebal şi mănăstirea de la Mraconia.

„Întotdeauna în perioada de Rusalii cererile depăşesc cu aproximativ 20% ofertele. (…) Din cauza afluxului de turişti veniţi din ţară şi străinătate am fost nevoiţi să suplimentăm paturile în spaţii administrative şi să îi îndreptăm pe turişti spre Orşova sau Băile Herculane”, a precizat Cărămizaru.

El susţine că din 2018 numărul turiştilor în Clisura Dunării se va mări cu 50% datorită organizării de către autorităţile româneşti şi sârbeşti a unor curse regulate de călători cu vaporul între comuna Sviniţa (judeţul Mehedinţi) şi oraşul Doni Milanovăţ (Serbia) şi între Moldova Nouă (judeţul Caraş-Severin) şi oraşul Golubăţ (Serbia)

radioresita.ro

Foto: clisuradunarii.eu


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns