De mâine, Colterm va furniza căldură. Cum stă societatea cu stocurile necesare sezonului de încălzire 2022-2023

De mâine, Colterm va furniza căldură. Cum stă societatea cu stocurile necesare sezonului de încălzire 2022-2023

De mâine, Colterm va furniza căldură. Cum stă societatea cu stocurile necesare sezonului de încălzire 2022-2023

Colterm anunță că la finalul lunii septembrie, stocul de cărbune este de 45.000 de tone (necesarul fiind de 250.000 de tone) și a înmagazinat 22.800 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități).

”La finele lunii septembrie, stocul de cărbune este de 45.000 de tone, urmând ca în perioada următoare să continuăm și să accelerăm aprovizionarea, pentru asigurarea necesarului de consum pentru perioada de iarnă (250.000 de tone), cu precizarea că, la momentul actual, avem contractată întreaga cantitate de cărbune, estimată pentru sezonul 2022-2023.

CITEȘTE ȘI: Trei migranți din India, care au ajuns ilegal în România, prinși de polițiștii locali din Timișoara

De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale, a fost înmagazinată, până în prezent, cantitatea de 22.800 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități), cu precizarea că au fost încheiate opt contracte pentru achiziția de gaze naturale, pentru cantitatea de 190.165 MWh, cu livrare în perioada noiembrie 2022 – martie 2023, mai fiind încă necesară contractarea cantității de aproximativ 125.000 MWh, pentru care depunem toate diligențele necesare.

Suplimentar folosirii cărbunelui și gazului, în vara acestui an, s-a reușit obținerea autorizației pentru arderea de biomasă, astfel că, în prezent, se derulează și procedurile specifice pentru achiziționarea acesteia”, transmite Colterm.

Căldura în Timișoara va fi furnizată ținându-se cont de temperaturile din perioada următoare:

”Începând de marți, 04.10.2022, pornim sezonul de încălzire 2022-2023, cu mențiunea că vom furniza agent termic pentru căldură la parametrii corelați cu temperaturile exterioare.

În acest sens, precizăm că, în situația în care temperaturile diurne vor continua să se mențină ridicate pentru acest interval, o să furnizăm căldură cu anumite restricții”.

Reprezentanții societății sunt nemulțumiți de decizia parlamentarilor care au eliminat furnizorii de agent termic din schema de plafonare a prețului pentru energia electrică. Acest ar putea duce la creșterea prețului Gigacaloriei sau chiar la întreruperea furnizării căldurii.

”La final, dorim să facem și pe această cale un apel către factorii decidenți, în speță parlamentarii din Camera Deputaților, pentru îndreptarea erorii apărute la începutul lunii septembrie, prin care furnizorii de agent termic în sistem centralizat au fost eliminați din schema de plafonare a prețului pentru energia electrică.

Lăsarea termiilor în afara acestei scheme va conduce la creșterea prețurilor pentru energia electrică cu până la 500%, punând astfel presiuni semnificative pe actualizarea prețului Gigacaloriei sau, mai grav, periclitând însăși funcționarea în regim de continuitate a activității”, anunță Colterm.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *