De luna viitoare, primim factură de curent pe stil nou

Modificări de ultimă oră: Localităţile din Timiş care vor rămâne fără curent în perioada 16-21 august

Consumul, prețul kilowatt-ului, furnizorul, totalul de plată la zi, telefonul de la deranjamente, telefonul de la relaţii cu clienţii, toate aceste date și informații vor apărea, începând de mâine, 1 martie, pe prima pagină a noii facturi la energie electrică.

Aceasta va fi introdusă, de altfel, în mod obligatoriu, de către toţi furnizorii ce activează în România, cărora Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), le-a lăsat la dispoziţie câteva luni pentru a-şi modifica soft-urile de creare a documentelor.

Noul model de factură are o primă pagină relativ simplă, în care sunt definite părţile, elementele de identificare pentru relaţia contractuală, cantitatea fizică consumată curent şi suma (cât plăteşte abonatul pe perioada facturată), având pe verso detalii „pe care oricine le poate utiliza în înţelegerea unor lucruri pe care forma simplificată nu le dă“, după cum preciza Emil Calotă, vicepreşedinte ANRE.

De remarcat că, în noul document, energia consumată este comparată nu doar cu perioada anterioară, ci şi cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

În plus, furnizorul este obligat să pună la dispoziţia clienţilor casnici puncte unice de contact, conform reglementărilor ANRE, pentru informarea acestora cu privire la drepturile lor, la legislaţia în vigoare şi la căile de soluţionare a litigiilor în cazul unor dezacorduri sau plângeri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “De luna viitoare, primim factură de curent pe stil nou

Lasă un răspuns