De la liceul cu nici o diplomă de bacalaureat, la școala profesională

În topurile negative de după bacalaureat, la capitolul „zero reușiți” Liceul Tehnologic din Orțișoara a fost nelipsit în ultimii ani.

Ce nu se poate afla din astfel de clasamente este însă faptul că acesta duce lipsă de elevi și, de asemenea, că absolvenții orțișoreni de la liceele din Timișoara își iau cu brio bac-ul. La profilul de învățământ din comună, au ajuns în ultimii ani doar elevii cu probleme sociale, acesta fiind în lichidare.

De mai mult timp autoritățile locale au vorbit de necesitatea revenirii școlii la învățământul profesional, având în vedere și deficitul de forță de lucru calificată în diverse meserii care se manifestă tot mai puternic și la Orțișoara, ca de altfel în tot județul Timiș. Până acum acest demers nu a găsit nici ecoul, nici voința de a se schimba ceva.

E de menționat că primăria s-a preocupat de întreținerea și dotarea spațiilor școlare, inclusiv pentru momentul când va fi din nou o unitate profesională aici. Printre calificările căutate, primarul Aleodor Sobolu a enumerat cele de mecanic, tractorist sau croitor.

Acesta a declarat că în comună sunt mai multe ferme agro-zootehnice și unități de procesare a produselor alimentare interesante să susțină această inițiativă, având nevoie de forță de muncă.

Edilul a precizat că demersul de transformare a liceului tehnologic în școală profesională va continua și a amintit că are programată o discuție pe această temă la forul școlar județean în vederea indentificării unei soluții.

1 Comments
ghiocel trandafir poanta 19/07/2017
nu avem nevoie de meseriasi . marcele de ce nu ne spui cine au fost cei care au desfintat scolile profesionale ?ei au nevoie de material in multe facultati unde predau dottorii .un fost ministru care ia aratat degetul regelui spaniei dupa ca a vazut rezultatele la bac in perioada funeriu se plangea la tv caci o sa scada numarul de ore in facultati .asta era grija lui cea mai mare .asa ca nici o sansa d-le primar pentru ca cei care predau in facultati,dottorii,nu vor asa ceva chiar daca de ani buni nu aveti niciun bacalauriat .ar fi un inceput si daca vor si altii?