De dragul lui Daddy

dragnea2

Mitingul PSD a generat destule controverse și a iscat numeroase legende. În fapt, marele eveniment organizat de social-democrați e un fel de excursie de dragul lui Daddy și nu împotriva abuzurilor.

Totodată, aducând cică 150.000 de oameni în București, este și o modalitate de creștere a turismului și, prin aceasta, de relansare a economiei, aflată deja în stagnare.

Joi, la prânz, bătea vântul prin primăriile din județ, controlate de partidul cel mai iubit, nu numai primarii ori viceprimarii de această culoare, ci și o parte dintre funcționari lipsind cel puțin două zile de la serviciu.

O așa desfășurare de forțe, cu o organizare de tip militar, cum a fost devoalată anterior, dar și patriotică, având în vedere numărul de steaguri și stegulețe tricolore cu care participanții la mitingul din Piața Victoriei au primit ordin să vină înarmați, va rămâne consemnată în istoria PSD ca… o transhumanță.

Bună treabă. Dar și mai bună ar fi fost dacă, bașca cele vreo două ore de scandări împotriva statutului paralel și abuzurilor sale, în favoarea revocării procurorului-șef DNA sau, poate, a suspendării președintelui ori, cine să mai știe, pentru sprijinirea celui de-al treilea guvern-marionetă ori chiar pentru susținerea conducătorului de fapt al țării, condamnat penal din nou sau nu, organizatorii ar acorda și niscaiva diplome de excelență și de participare tuturor.

Cheltuielile zecilor de mii de mitingiști pentru drum, de înnoptare de trei ori, de masă și cele pentru materialele de propagandă vor contribui la creșterea consumului intern și vor supraîncălzi, desigur, economia și mai tare. Nu mai vorbim de aglomerația din București, de parcările asaltate de autobuze, microbuze și mașini etc.

Fac social-democrații miting, susținuți și de ALDE? Foarte bine! E democrație și libertate. Ce este greu de înțeles e cum miile de participanți au răspuns, la fel ca și minerii, la chemare, venind să salveze…

Constituția, democrația și prosperitatea (cea promisă, dar mereu amânată), și poate să sădească și câteva flori în asfalt, în loc să manifesteze în fața propriilor primării și consilii județene, împotriva abuzurilor făcute chiar de ei, ca reprezentanți ai coaliției aflate la putere.

Dacă vorbim de puterea PSD-ALDE, aceasta conduce deja discreționar, iar cei doi lideri, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, nu au nici cea mai mică opoziție. Aceasta se întâmplă în realitate, pentru că, în propagandă, totul este zugrăvit într-o beție de culori.

Primul trimestru, din 2018, și tot primul de stagnare economică, este prezentat ca fiind unul de „puternică creștere”. Trecerea contribuțiilor în sarcina angajatului, ca o ușurare a firmelor, dar costul cu forța de muncă al acestora a sporit. Și altele, așijderea. Trăim astfel într-o confuzie totală între realitate și manipulare.

Coincidențele din aceste zile sunt prea mari pentru ca scenariștii lor să nu aibă cel puțin două alternative de urmat, pentru fiecare. Publicarea motivării Curții Constituționale (133 de pagini obligatorii, dar controversate) este urmată de pronunțarea sentinței în cazul „Bombonica” și de mitingul PSD, la intervale de câte o zi.

Dacă Iohannis nu o revocă pe Kovesi, va fi suspendat. Dacă o revocă – e terminat politic. Dragnea, dacă este condamnat, iese din scenă, iar dacă nu, devine liderul absolut al României, tot mai goale de români.

Iată de ce poporul PSD, chemat la București, va traversa trei zile de foc, iar marea excursie ne va rămâne în minte ca una care ar fi putut decide viitorul țării – un stat discreționar ori unul democratic – dar nu-l va decide și harababura va merge mai departe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns