De ce unii timișoreni nu au căldură sau apă caldă. Colterm vine cu explicații

Defecțiune la rețeaua primară de termoficare a Timișoarei. Zonele afectate

De ce unii timișoreni nu au căldură sau apă caldă. Colterm vine cu explicații

Mai mulți timișoreni s-au plâns de lispa căldurii sau a apei calde, tocmai de aceea reprezentanții Colterm au decis să lămurească problema.

”Ca urmare a sesizărilor venite din partea abonaților care nu au beneficiat de încălzire, începând cu seara zilei de miercuri, 19 octombrie, când Colterm a reluat furnizarea căldurii în municipiul Timișoara, dorim să facem următoarele precizări:

La data de 20 octombrie 2022, a fost executată o lucrare de conectare a rețelelor termice primare retehnologizate, cu cele existente, la Obiectul 4.2 (Baba Dochia) din cadrul proiectului „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”, fapt ce a cauzat întreruperi în furnizarea energiei termice.

CITEȘTE ȘI: Un mort și trei răniți într-un accident rutier produs în vestul țării

Oprirea a fost programată pentru intervalul orar 08.00 – 18.00, însă pornirea și umplerea efectivă a instalațiilor s-au efectuat în jurul orei 19.00, din cauza unor probleme tehnologice apărute în zona CT Centru, pentru care ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectați”, transmite societatea.

Și urmează alte lucrări, la finalul cărora consumatorii Colterm vor beneficia de căldură și apă caldă la parametri optimi.

”Totodată, dorim să mai aducem la cunoștința timișorenilor că, date fiind temperaturile ridicate prognozate pentru săptămâna viitoare (24 – 28 octombrie), se vor mai efectua lucrări de cuplare a rețelelor termice primare și secundare, care vor genera întreruperi inerente în furnizarea energiei termice, după cum urmează:

– Rețea termică primară: intersecția străzilor Ripensia și Martir Caceu; str. Telegrafului, tronsonul dintre str. Renașterii și str. Lugojului;

– Rețea termică secundară: str. Eugen Pop, aferentă PT 75, zona Dorobanților; Careul de blocuri str. Cugir – Felix, PT 37, zona Calea Aradului Vest.

Menționăm că, după finalizarea execuției acestor lucrări, abonații arondați punctelor termice în care se efectuează lucrările amintite vor beneficia de apă caldă de consum și încălzire la parametri optimi.

De asemenea, mai aducem la cunoștința timișorenilor că Societatea noastră nu este implicată în executarea acestor lucrări, atât de necesare pentru buna funcționare a sistemului centralizat de termoficare, ele fiind executate de către asocierea de firme Energomontaj SA – Elsaco Electronic SRL Botoșani – Construcții Erbașu SA București, beneficiarul fiind Municipiului Timișoara.

Evident că Societatea noastră se află într-o permanentă legătură cu executanții lucrărilor și, împreună cu aceștia, depunem toate eforturile pentru ca impactul lucrărilor asupra confortului termic resimțit în imobilele abonaților să fie minim”, transmite Colterm.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “De ce unii timișoreni nu au căldură sau apă caldă. Colterm vine cu explicații

  1. Treceți pe centrală proprie cât mai mulți, așa se vor desființa ei singuri, cum s-a desființat termoficarea locală la Bocșa! De exemplu, zilele acestea o asociație întreagă de locatari, blocul de zece etaje de pe str.Stelelor nr.6, se debranșează de la colterm. Bravo vouă Asociație de Locatari de pe str.Stelelor nr. 6!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *