De ce vă simțiți obosiți tot timpul. Sunt implicate atât aparatul respirator, cât şi inima

Oboseală: De ce vă simțiți obosiți tot timpul. Sunt implicate atât aparatul respirator, cât şi inima

Oboseală tot timpul. Este un simptom principal, care priveşte atât aparatul respirator, cât şi inima. Plămânii şi inima sunt legaţi intim. Şi orice suferinţa se simte în două sensuri.

După ce furnizează oxigen fiecărei celule, sângele este readus la inimă prin cele 2 vene principale ale organismului. Ajunge în camera din inima numită atriul drept. Şi de aici, din nou, în plămâni. Este ciclul vieţii.

O infecţie respiratorie severă afectează şi inimă. Şi apare oboseala. În timpul unei infecţii, alveolele pulmonare, prin care respirăm, ajung să fie pline cu lichid. Nu mai funcţionează. Tot ce nu mai este biologic funcţional – spun legile naturii- se distruge!

CITEȘTE ȘI: Tânăr spectator la o cursă de mașini, spulberat de un Lamborghini ieșit în decor. Băiatul de 21 de ani a murit

Dr. Dana Nedelcu, medic primar radiologie: „Alveola se umple cu lichid, nu se mai pot realiza schimburile de gaze. Organismul încearcă să înlăture această dramă pulmonară şi apar cicatricile – aşa se întâmplă şi când te tai pe piele.”

De fapt, suferinţele plămânilor sunt resimţite imediat de inimă. Şi invers. Suferinţele inimii sunt resimţite de plămâni. Pentru că e afectată circulaţia pulmonară.

Oboseala. Este simptomul principal care arată că inima nu poate oferi volumul de sânge oxigenat necesar.

Una din cauzele principale sunt aşa numitele artere coronare blocate. Sunt artere, care fac o coroană în exteriorul inimii. Aici apare infarctul de miocard.

Infarctul tratat cu succes. Efectele în lanţ arată că, o valvă din inimă, numită valva mitrală, nu îşi mai face treaba. Se repara endovascular.

Dr. Iulian Călin, medic cardiologie intervenţională: „Sunt nişte clipuri prin vena femurală, se bagă nişte catetere, avem 2 foiţe ale valvei mitrale care nu se prind şile prindem din exterior ca nişte cârlige fără să oprim inima. Orificiul unde nu se închide îl vor sutura.”

E un avans tehnologic uriaş. Dar toate aceste evenimente, ca să nu se întâmple înseamnă că, atunci când obosiţi, făcând activităţi normale, care nu erau atât de obositoare, să mergeţi la cardiolog. De asemenea, la cardiolog este obligatoriu un control anual. În lipsa simptomelor.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *