De ce se mai infectează cu COVID cei vaccinați. Prof. Alexandru Rafila răspunde

Rafila, poziție fermă: "Nu renunţăm la impunerea certificatului verde la serviciu". În ce condiţii se va aplica

Întrebat cât de periculos va fi valul 4 şi cum va arăta bilanțul, Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă şi a precizat că rata de infectare în România poate căpăta un aspect îngrijorător până la sfârşitul lunii septembrie din cauza ratei mici de vaccinare.

CITEȘTE ȘI: Video: vijelie pe litoralul românesc. Fenomen cu aspect de tornadă pe mare

Prof. Alexandru Rafila a spus, în emisiunea ”Punctul de întâlnire” de la Antena 3, de ce mai infectăm totuși cu SARS-CoV-2 dacă suntem vaccinați anti COVID. Totul se pare că ține de anticorpii pe care îi dezvoltăm sau nu în urma unui vaccin.

”Pentru că nu exista un vaccin perfect. niciun vaccin nu este perfect. Noi avem copii vaccinați împotrivă rujeolei care se imbolnvesc. da, sunt foarte rare cazurile. S-a observat care sunt persoanele care se îmbolnăvesc după vaccinare, eu cunosc persoane vârstnice cu boli cronice și care în ciuda faptului că au 2 doze de vaccin au un nivel de anticorpi foarte scăzut. Asta este situația. Când văd că se reduc cazurile grave și reduc decesele cu 80-90% atunci am toate motivele să pledez în favoarea vaccinării” a spus medicul Alexandru Rafila.

Cei vaccinati transmit mai putin virusul?

”Nu cred că avem suficiente date în momentul de față. Din ceea ce stiu și de la colegii mei, cantitatea de virus eliminată în infectarea cu tulpina Delta este mult mai mare decât la tulpina clasică. Asta face ca transmisibilitatea să fie mai mare. În loc să elimin de exemplu 100 de milioane de particule virale, elimin 100 de miliarde. De o mie de ori mai mult! Sigur că și aceasta boala este mult mai transmisibilă în momentul de fata pentru că daca ai o cantitate de microorganism infectant mai mare și transmisibilitatea este mai mare”  a explicat profesorul Rafila la Antena 3.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “De ce se mai infectează cu COVID cei vaccinați. Prof. Alexandru Rafila răspunde

  1. Matematica logica a dl.Rafila este una ambigua.Deci sa o luam „babeste” – Nu au suficiente date,probabil la nivel mondial – dar se  insista cu vaccinarea.Momirea populatiei in Romania-cu mici,concerte,analize gratuite si mai nou bonuri de masa in valoare de 100 ron…nu a reusit.Daca cantitatea de virus eliminata la infectarea cu tulpina Delta este mult mai mare – normal ar trebui ca oamenii sa moara mai repede si mai multi….dar nu mor fiindca se pare ca e doar un bau-bau cu aceasta tulpina.Daca tulpina Delta este mai infectioasa si mai transmisibila de 1000 de ori decat cea clasica(Care sa fie oare – Wuhan,Britanica ? etc)- atunci trebuia sa avem enorm de multe infectari si totusi nu sunt – probabil nu toate sunt Delta si depind doar de cei care se TESTEAZA…daca nu s-ar testa oamenii singuri,atunci de unde ar stii autoritatile locale de cei care sunt infectati si transmitatori.Acesta isterie cu Vaccinarea a scos la iveala un adevar- cei vaccinati sunt cei mai mari transmitatori sau raspanditori ai Coronavirusului si la teste ei vor fi sigur infectati.Deja am intrat intr-un cerc vicios.Eficacitatea vaccinului scade in timp si trebuie refacut dupa o anumita perioada….este ca si cum mi-as bune baterii chinezesti la un aparat de luat tensiunea si apoi imi va arata eronat tensiunea.

Lasă un răspuns