David Popovici este cel mai rapid înotător de pe planetă. A doborât recordul mondial la 100 de metri liber, la CE de natație de la Roma

David Popovici e singur în bazin! Vezi finalul unei curse de senzație în care românul și-a spulberat adversarii VIDEO

David Popovici este cel mai rapid înotător de pe planetă. A doborât recordul mondial la 100 de metri liber, la CE de natație de la Roma

David Popovici a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, reușind, la 17 ani, o performanță istorică pentru înotul românesc. El a obținut sâmbătă medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, cu un timp prin care a doborât recordul mondial care data din 2009.

CITEȘTE ȘI: Două cluburi din Timișoara, închise pentru 15 zile

David Popovici, campion mondial en titre, a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi. Pentru David Popovici, aflat încă la vârsta junioratului, este cea mai importantă realizare a carierei sale – extrem de promițătoare – de până acum.

David Popovici se calificase vineri seara în finala probei de 100 m liber cu cel mai rapid timp – 46 sec 98/100, un nou record european. Maghiarul Kristof Milak a câştigat sâmbătă argintul la proba de 100 de metri liber, în 47 sec 47/100, iar bronzul a revenit italianului Alessandro Miressi, în 47 sec 63/100.

Popovici deţine astfel, la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţiei. David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.

David Popovici este campionul mondial en titre şi la 200 m liber, probă în care urmează să concureze la această ediție a Campionatelor Europene pentru seniori de la Roma. El va mai concura la 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români concurează la probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime, conform digi24.ro.

Din delegație lipsește, deocamdată din motive neprecizate, campionul Robert Glință.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns