Daune morale de un milion de euro cerute de părinții unui băiețel, decedat în toaleta unui spital din Timișoara

Daune morale de un milion de euro cerute de părinții unui băiețel. O familie din Timişoara s-a hotărât să ceară daune morale de un milion de euro după ce fiul lor a murit, în 2014, în toaleta Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. În acest sens, familia a dat în judecată două spitale şi trei medici din Timişoara.

CITEȘTE ȘI: În județul Timiș, rata de infectare cu coronavirus este de sub 1,5 la mia de locuitori. În Timișoara – 1,52; Moșnița Nouă – 2,16; Giroc – 2,06. Care este situația în celelalte localități

Tragedia s-a întâmplat în decembrie 2014, când un băiat de 14 ani, elev la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, a fost găsit mort în toaleta Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, unde a ajuns cu o zi înainte, trimis de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu“, cu suspiciuni de hepatită, relateaza impact.ro

Imediat după s-a declanşat o anchetă pentru ucidere din culpă, iar parinții, care au dat în judecată cele două spitale, au spus că în urma autopsiei „s-a constatat că diagnosticul stabilit a fost unul eronat, cel real fiind de pancreatită acută secundară unei litiaze biliare (pietre la fiere)”. Însă în  urma anchetei penale dosarul a fost clasat, pentru că procurorii au considerat că medicii nu se fac vinovaţi de moartea adolescentului. Astfel că soluţia procurorului a fost validată şi de instanţă, unde părinţii au făcut contestaţie.

După ce a fost clasat dosarul penal, părinţii băiatului au deschis un dosar civil, cerându-le judecătorilor de la Tribunalul Timiş să oblige spitalele „Louis Ţurcanu”, „Victor Babeş” şi trei medici să le plătească daune morale în valoare de un milion de euro. Astfel, părinţii au reclamat în proces că medicii l-au tratat pe băiat pe baza unui diagnostic greșit.

După mai bine de un an şi jumătate de proces, Tribunalul Timiş a pronunţat o primă sentinţă în procesul civil deschis de părinţi, astfel că a fost admisă excepţia autorităţii de lucru judecat. În acest sens, Tribunalul Timiş a considerat că problema a fost rezolvată odată cu clasarea dosarului penal, iar acum părinţii nu mai pot emite pretenţii din moment ce ancheta a stabilit că medicii şi spitalele nu sunt de vină pentru moartea băiatului.

Însă sentinţa Tribunalului Timiş a fost atacată cu apel, la Curtea de Apel Timişoara, care a decis că soluţia de clasare a dosarului penal nu împiedică judecarea cauzei de către instanţa civilă.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns