Datornicilor cu credite imobiliare li se pregătește un nou cadou: proprietarii care-și pierd locuințele s-ar putea transforma în chiriași ai acestora

datornici banci

După ce au beneficiat de două derogări de la lege – reducere cu 50 la sută la onorariile notariale și scutirea de la plata impozitului pe tranzacțiile imobiliare – cei care au contractat credite imobiliare și se află în imposibilitate de plată sunt la un pas de a primi încă o bonificație.

Este vorba despre o propunere legislativă, depusă la Camera Deputaților, de modificare a Legii locuinței, care prevede posibilitatea ca persoanele care nu mai pot plăti creditele bancare să beneficieze de locuință de sprijin.

În proiect se prevede ca, în situația în care imobilele ipotecate sunt preluate de bănci, acestea să poată fi cumpărate de administrațiile locale pe raza cărora se află, urmând să fie reatribuite celor care le-au pierdut din cauza imposibilității de a mai plăti ratele pentru ele.

Atribuirea acestor locuințe se face contra unei chirii care să nu depășească zece la sută din venitul lunar al fostului proprietar transformat în chiriaș. Pentru a beneficia de această prevedere, cei în cauză nu au voie să dețină o altă proprietate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *