Dările către stat se plătesc la fel, indiferent că ești sărac sau bogat

taxe

Majoritatea statelor democratice ale lumii au politici coerente de relaxare fiscală și platforme sociale structurate după nevoile cetățenilor. Așa ceva nu există în România, țara în care perceperea dărilor către stat se face într-un mod global, nu individualizat.

Cetățenii români plătesc aceleași taxe și impozite, indiferent de situația lor financiară, iar sprijinul material de care unele persoane ar avea nevoie se realizează mai mult prin mila publică.

La recenta vizită a ministrului finanțelor la Timișoara, Anca Dragu a declarat că nici impozitul pe tranzacțiile imobiliare nu se va aplica diferențiat, deși există situații în care perceperea procentului de doi, respectiv trei la sută, din suma obținută în urma vânzării unui bun imobil este abuzivă. Argumentul care a stat la baza introducerii acestui impozit – acela că, prin vânzare, se obține un câștig – nu este valabil pentru toată lumea.

De ce strigă Aquatim „Lupul!“?

Sunt multe cazuri în care românii își vând bunurile nu pentru a se îmbogăți. Unii o fac pentru a putea beneficia de o îngrijire medicală adecvată, alții pentru a-și achiziționa un spațiu locativ mai mare ca urmare a măririi familiei, alții pentru a-și putea plăti studiile, iar exemplele ar putea continua. Statul român nu face însă nici o deosebire între un samsar imobiliar și un om de rând, când vine vorba de colectarea acestui impozit.

Se anunță proteste de amploare! Zeci de mii de medici vor să iasă în stradă

”Nu intenționăm să modificăm impozitul pe tranzacțiile imobiliare în viitorul apropiat. Rămâne la nivelul stabilit prin Codul fiscal. Singura schimbare făcută, în sensul scutirii de plata acestuia, a fost operată recent, în legătură cu darea în plată”, a afirmat ministrul de finanțe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *