Dănuț Ungureanu, invitat la „Helion SF” Club

Dănuț Ungureanu, invitat la „Helion SF” Club

Dănuț Ungureanu, invitat la „Helion SF” Club.

 Vineri, 24 mai 2024, unul dintre greii SF-ului din România, scriitorul și jurnalistul român Dănuț Ungureanu, va citi una din scrierile sale la ultima reunire din luna mai a Clubului timișorean „Helion”.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru fondator și primul președinte al Societății Române de Science Fiction și Fantasy, Dănuț Ungureanu a obținut în anul 1981 primul său premiu național, pentru proză fantastică, la convenția cenaclurilor de anticipație, ROMCON și, tot în același an, avea să debuteze în revista „Știință și Tehnică”, cu povestirea „Viață de familie”.

Începând cu 1982, a publicat zeci de povestiri și schițe în volume colective, reviste, almanahuri și antologii. Între revistele care i-au publicat scrierile se numără Știință și tehnică, CPSF Anticipația, Almanahul Anticipația, Jurnalul SF, Orion, Helion, Paradox, Vatra, Quasar, Luceafărul, Societății Europene de Science Fiction, la Fantastica, Neuma etc.

De-a lungul anilor, Dănuț Ungureanu a câștigat numeroase premii naționale, iar în 1992 i-a fost decernat Premiul de încurajare al EUROCON, în Germania.

„La reuniunea de vineri, 24 mai,  participanții vor fi prezenți atât fizic, cât și on-line, evenimentul având loc în Sala «Orizont»  a Uniunii Scriitorilor din România (Piața Sf. Gheorghe nr. 3, etaj 1), filiala Timișoara, cu începere de la ora 18.

Reunirea va cuprinde încă două momente, unul privind participarea României la EUROCON-ul de la Rotterdam, între 16-19 august 2024, iar altul privind înscrierea de noi membri în celebrul Club timișorean de Arte, SF și F.

E-mail Contact: [email protected]

Datele de acces – adresa google Meet https://meet.google.com/zqk-vpou-rxa Vă aşteptăm!”, transmit organizatorii.

CITEȘTE ȘI: Trupa timişoreană The Bandits lansează o melodie nouă și se pregătește de Gala UNITER

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *