Danemarca oferă a patra doză de vaccin COVID persoanelor trecute de 50 de ani

Un bărbat din vestul țării a cerut 15 milioane de euro de la Organizația Mondială a Sănătății, considerând că starea sa de sănătate s-a deteriorat după vaccinare

Danemarca intenționează să ofere o a patra doză de vaccin COVID-19 în toamnă celor care au peste 50 de ani, pe măsură ce are o creștere a numărului de cazuri. Autoritățile se așteptau la creșterea cazurilor, dar spun că se întâmplă prea devreme.

Declarația a fost făcută miercuri de premierul Mette Frederiksen, care a anunțat o strategie pentru a reduce răspândirea bolii în următoarele luni, transmite Reuters.

Deși infecțiile COVID sunt încă la niveluri scăzute, Danemarca a înregistrat o creștere a numărului de cazuri după ce noua subvariantă BA.5 a Omicron, care pare să se răspândească mai rapid decât alte variante, a devenit dominantă în țara nordică.

CITEŞTE ŞI: Salariile unor angajați vor fi indexate cu rata inflaţiei, contrar sfaturilor pe care instituția le dă guvernelor europene

„Nu este surprinzător pentru noi că apar noi variante și că infecțiile pot crește. Dar totuși s-a întâmplat mai devreme decât ne așteptam. Și de aceea trebuie să reacționăm și de aceea acționăm acum”, a declarat Frederiksen.

Grupurile vulnerabile vor putea primi vaccinul de rapel încă de săptămâna viitoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns