Dacă te-ai născut în această comună, s-ar putea să ai un talent încă nedescoperit

ghilad 2

Dacă ești la Ghilad, nu poți să nu întrebi de Costel Busuioc, cel care a scos din anonimat această comună prin vocea și talentul său. Așa l-am întrebat și noi, pe cine altul dacă nu pe primarul Cornel Guran, dacă l-a mai întâlnit în ultimul timp.

„M-am întâlnit cu el de două ori, a răspuns edilul, și vă pot spune că-i merge bine. Are contracte, a cântat prin America… Familia sa e OK. Copiii sunt la școală și învață bine. Costel vine destul de des la Ghilad, dacă nu el, atunci soția, căci au grijă de mama Maria Tufar, care li s-a dat în întreținere…”.

„Dar de cântat live, când va cânta pe scena căminului cultural din Ghilad, pentru consătenii săi?”, îl provoc pe interlocutorul meu. „Dacă nu anul acesta, atunci la anul, sută la sută!”, mi-a răspuns primarul.

„De cinci ani aici nu am mai făcut nici un spectacol, ci numai serbări cu copiii, a continuat el. Dar la anul facem ceva mare, un festival, că nu se mai poate așa. Acolo, nu se va putea fără Costel. Va fi cap de afiș…”.

Trebuie spus că, de la reînființarea comunei Ghilad, primarul Cornel Guran a surprins nu doar în privința spiritului gospodăresc și a reușitelor în materie de urbanizare, ci și prin reînvierea tradițiilor și promovarea tinerelor talente.

De sărbători, la Ghilad va fi un spectacol al copiilor cu 70 de dansatori, cu instrumentiști și câteva voci fragede mai ceva ca la televizor. Acestor elevi talentați, primăria le-a mai cumpărat 12 perechi de costume populare, ca să aibă și cei mai mici dintre artiști. Artiștii în devenire beneficiază de îndrumarea a patru instructori de la care învață cântatul la instrument sau vocal și dansul.

„Sunt câțiva copii care cântă din gură pe care dacă-i asculți îți vine să plângi cât de frumos zic. Comuna e plină de tineri talentaţi”, ne spune edilul, convingându-ne că, în localitatea bănățeană, va fi mai mult decât a fost când ghilezenii erau primii la cântat și la dansat, având taraf, fanfară, cor, dansatori și soliști care făceau evenimentele comunității să fie de neuitat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Dacă te-ai născut în această comună, s-ar putea să ai un talent încă nedescoperit

  1. Ar mai fi și fata preotului din Ghilad care și ea apare la televizor în fiecare sâmbătă în emisiunea „lumea frumuseții”

  2. Eu zic că și țiganii sunt oameni și nu merita tratați așa, indiferent de faptele lor..credeți că nu sunt și romani care merg în „frantia” la furat ? Sunt. Dar despre ei nu spunem nimic.☺

  3. Nu stiu daca s-a intamplat ceva dintre cele planuite mai sus dar am cautat date biografice in legatura cu un solist exceptional Mircea Motoc, din aceasta comuna. Vroiam sa stiu mai multe despre acesta. Poate se gandeste cineva dintre cei care raspund de cultura de acolo sa faca publice date de interes despre traseul muzical. Are cateva filmari pe youtube care surprinde prin interpretare si tinuta traditionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *