Dacă ninge, dacă plouă, la Timişoara n-avem stație nouă

statie 1

Cele peste 500 de stații ale mijloacelor de transport în comun gestionate de Societatea de Transport Public Timișoara nu au mai avut parte, de mulți ani, de o regândire, o redimensionare sau măcar de înființarea unor refugii cu acoperiș. Așa se face că, indiferent de vreme, ploaie, vânt, ninsoare ori arșiță, călătorii care așteaptă autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele STPT sunt la cheremul capriciilor naturii.

Reamintim că, în aprilie 2020, în Consiliul Local Timișoara s-a aprobat o hotărâre prin care stațiile mijloacelor de transport public au trecut din administrarea municipalității în cea a STPT. Societatea a devenit, astfel, liberă nu doar să întrețină stațiile, ci și să le închirieze diverșilor agenți economici, obținând profit.

stpt 3

Deși a trecut aproape un an de atunci, multe stații din Timișoara arată precum cea din imagini (Liceul „Ion Vidu”, sensul către Spitalul Județean), adică nu au nici măcar un acoperiș. Cu atât mai rău cu cât s-au reluat cursurile în unele școli…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Dacă ninge, dacă plouă, la Timişoara n-avem stație nouă

  1. Pe această temă am făcut în luna ianuarie 2022 o sesizare către STPT privind mutarea stației de transport de pe partea stângă a străzii Cluj(sensul spre Spitalul Județean) – neutilizată de peste un an – PE partea opusă unde ghereta de adăpostirea a cetățenilor a fost desființată.
    În răspunsul primit STPT afirmă că așteaptă aprobarea Primăriei pentru această acțiune, aprobare solicitată în luna august 2020…
    Primăria afirmă că a răspuns în luna septembrie 2020 la adresa STPT… (ce anume a răspuns încă nu am aflat…)
    În concluzie ambele instituții fac o treabă de mântuială, acoperind-se de hârțoage în loc să conlucreze la rezolvarea unor probleme.
    Și funcționarii implicați primesc salarii consistente din banii obținuți prin taxe și impozite de la cetățenii ținuți în ploaie și în bătaia vântului.
    O precizare suplimentară:
    Raftul cu biciclete de închiriat de lângă stația de transport de pe str. Cluj se află în aceeași situație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *