Dacă n-avem proiecte europene, măcar drumuri să asfaltăm !

drum judetean 1

Proiectele din fonduri europene nu reprezintă un punct forte al administrației județului Timiș. Din varii motive, lucrurile nu au mers așa cum s-a dorit, nefiind atrase sume destul de importante de bani.

Consiliul Județean Timiș a contractat, în anul 2014, un credit de la bancă, cu valoarea maximă de 200 de milioane de lei, din care o parte urmau să fie utilizați pentru cofinanțarea proiectelor europene. Cum două dintre ele nu s-au materializat, nici de bani din linia de credit nu a mai fost nevoie, astfel că ar mai fi o sumă importantă la dispoziția administrației.

Conducerea CJT le propune consilierilor județeni un proiect de hotărâre prin care cele 75,4 milioane de lei să fie utilizate pentru investiții în drumurile județene.

Pe lista transmisă de Direcția pentru administrarea drumurilor și podurilor județene Timiș se află asfaltarea drumurilor Șemlacu Mare – Ferendia, Drăgsinești – Fârdea, Iohanisfeld – Ivanda, Babșa – Ghizela, Făget – Drăgsinești, Șipet – Folea, Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg și Hitiaș – Bacova.

Valoarea totală a acestor investiții se ridică la 99,3 milioane de lei, iar suma de 75,4 milioane ar acoperi o bună parte din necesar.

„Realizarea acestor lucrări de investiţii (proiecte proprii) este impusă de starea tehnică necorespunzătoare a drumurilor judeţene, fapt ce împiedică desfăşurarea în bune condiţii de siguranţă şi confort a circulaţiei rutiere, planeitatea este total necorespunzătoare, iar elementele geometrice din plan, profil longitudinal şi profil transversal sunt neconforme categoriei funcţionale a drumurilor judeţene. Astfel, se constată necesitatea de a asigura resursele financiare pentru realizarea acestor lucrări de investiţii”, se arată în raportul atașat la proiectul de hotărâre.

Consilierii județeni mai trebuie să aprobe ca perioada în care pot fi luați banii de la bancă să se prelungească până la 31 decembrie 2016, în loc de 4 martie a.c.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns