”A revenit Poenaru, putem să începem!”

Pe la începutul anilor 2000, se lansa o glumiță care a prins atât de bine încât se mai folosește și acum. Întâmplarea s-a petrecut la o sindrofie în care era prezent aproape tot high-life-ul vremii, cu politicieni, oameni de afaceri, din cultură sau din sport. Deschiderea evenimentului întârzia și nu se cunoștea motivul, până când pe ușă a intrat profesorul Dan Poenaru.

Contextul este foarte important, pentru că, la vremea respectivă, PSD domina categoric scena politică, iar Poenaru era un fel de Angela Merkel al Timișului. Acest aspect a stat la baza glumiței lansate de unul dintre invitați, care, în momentul apariției liderului PSD Timiș, a rostit o frază de o savoare inegalabilă: ”A venit Poenaru, putem să începem!”.

Poanta a fost extrem de gustată și a început să circule foarte repede, devenind un fel de maximă satirică, cu circulație în toate sferele de activitate. Pe scurt, la orice fel de eveniment, se spunea și încă se mai folosește expresia de la sindrofia cu pricina, doar că în locul lui Dan Poenaru apar alte nume. ”A venit X, putem să începem”, X fiind în mod obligatoriu un personaj important.

Între timp, Poenaru s-a retras din viața politică, dar gluma a rezistat, chit că nimeni nu prea își mai aduce aminte de originea expresiei. Acum, iată că profesorul revine în prim-planul politicii, ocupându-se, deja, la modul concret de organizarea din PSD Timiș.

Reîntoarcerea sa se datorează, pe de o parte, crizei acute de lideri din PSD Timiș, iar pe de alta, retragerii politice a lui Ilie Sârbu, pentru că… niciodată două săbii nu pot încăpea în aceeași teacă.

Ca o coincidență, Dan Poenaru a plecat după alegeri locale (cele din 2004) și revine tot înaintea unor alegeri locale. Misiunea sa nu este deloc ușoară, mai ales că Nicolae Robu, cu care pesediștii se vor confrunta, are un avans de netăgăduit în cursa pentru Primăria Timișoara.

Totuși, social-democrații mai vechi își pun încă speranțele în capacitatea de organizare a lui Poenaru, chiar dacă a lispit 12 ani din peisajul politic și nu mai cunoaște echipa PSD Timiș.

”Sigur va scoate Poenaru un as din mânecă sau un candidat-șoc din joben”, se gândesc cei care l-au cunoscut mai bine pe fostul lider. Nu se știe dacă asta chiar se va întâmpla, dar un lucru îl putem spune cu certitudine, chiar dacă nu e nici o sindrofie în PSD: ”A revenit Poenaru, putem să începem!”

Foto: timpolis.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “”A revenit Poenaru, putem să începem!”

  1. Sunt curios ce v-a putea face dl.Poe pozitiv pentru PSD. Sa nu uitam ca vremurile s-au schimbat , liderii nu mai sunt aceiasi , multe , multe s-au schimbat din 2000-2004 incoace. Chiar si in PSD. Eu ii doresc succes , dar nu cred ca mai merge cu biciul , nu-i cu cine.

  2. ”A venit X, putem să începem”, X fiind în mod obligatoriu un personaj important. Da , asa este. N-a inceput , insa cu D.V. Poenaru. Poanta e veche si are radacini dinainte de ’89. Ca a fost adaptata si la D.V.P. accept , dar nici chiara asa.

Lasă un răspuns