Cutremur la 34 de kilometri de Timișoara!

Cutremur de 2.9, produs în județul Bihor

În ziua de 13 ianuarie 2024, la ora 11:08:28 (ora locală a României), s-a produs în Banat, în județul Timiș, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.7, la adâncimea de 11,5 km, a transmis Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 34 km S de Timisoara, 51 km V de Resita, 69 km E de Zrenjanin, 80 km NE de Pancevo, 82 km S de Arad, 90 km N de Smederevo, 94 km NE de Belgrade, 94 km NE de Zemun, a precizat sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Parc fotovoltaic într-o comună de lângă Timișoara

Pompierii timișeni, în recunoaștere post seism

La nivelul Dispeceratului ISU Timiș nu s-au înregistrat apeluri care să solicite sprijin. Pompierii din cadrul Secției Deta au desfășurat misiune de recunoaștere post seism, fără a fi identificate probleme.

„Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea unui seism, pot fi accesate pe portalul fiipregatit.ro/ sau descărcând aplicația DSU. Facem precizarea că, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)”, a transmis ISU Timiș.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cutremur la 34 de kilometri de Timișoara!

  1. „DAR ȘI” la 51 km V de Resita, 69 km E de Zrenjanin, 80 km NE de Pancevo, 82 km S de Arad, 90 km N de Smederevo, 94 km NE de Belgrade, 94 km NE de Zemun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *