Cursuri de asistenți maternali

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş va organiza un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal în vestul ţării! Un microbuz cu 16 pasageri și un TIR s-au ciocnit violent. Trafic blocat

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare.

Persoanele interesate pot depune o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timiș (Piața Regina Maria, nr. 3). La cererea de evaluare vor fi anexate: un curriculum vitae al solicitantului, copii după actul de identitate (cu domiciliul stabil pe raza județului Timiș) și după diploma de studii a ultimei școli absolvite, cazierul judiciar și adeverință medicală din care să rezulte că solicitantul nu suferă de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.

CITEȘTE ȘI: Tânăr găsit fără cap, în mașina de măcinat porumbul

În urma depunerii cererii, angajații din cadrul D.G.A.S.P.C. Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică.

Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document.

Cursurile de formare profesională sunt gratuite și au o durată de minim 60 de ore.

CITEȘTE ȘI: Primele imagini cu accidentul groaznic din Lipova, în care o persoană a murit şi alte cinci au fost rănite

Persoanele care doresc să îl urmeze trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să prezinte garanţii morale şi materiale pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor ce le revin referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor pe care îi vor primi în plasament; să aibă în folosinţă legală o locuinţă care să acopere necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv pe cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament; să aibă minim studii medii absolvite.

Conform legii, nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care: au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni; au fost decăzute din drepturile părintești, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă; suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs pot fi obţinute la Serviciul comunicare, registratură, relații cu publicul din cadrul DGASPC – telefon 0256-490281, 494030.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns