Cursă contracronometru la Arad pentru salvarea a doi soți cu botulism.Ce provoacă această boală rară și care sunt simptomele

Medicii arădeni s-au implicat într-o cursă contracronometru pentru salvarea a doi soți, diagnosticați cu botulism. Cei doi s-au prezentat la unitatea sanitară, bărbatul fiind în stare gravă. După ce au fost diagnosticați, medicii trebuiau să le administreze ser antibotulinic, însă acesta lipsește în prezent în România.

CITEȘTE ȘI: Explozie de cazuri de COVID într-una din destinațiile preferate de români. Numărul infectărilor s-a triplat de la începutul lunii

În aceste condiții, Direcția de Sănătate Publică Arad a luat legătura cu autoritățile centrale și s-a reușit procurarea serului din Republica Moldova. O echipă medicală din Arad a plecat spre Iași pentru a prelua medicamentul, în timp ce o alta a plecat cu serul de la Iași spre Arad.

Transferul s-a produs la jumătatea distanței dintre cele două orașe, iar, în această dimineață, serul a ajuns la Arad, unde a fost administrat celor doi pacienți.

Botulismul este definit ca o toxiinfecție alimentară severă cauzată de o neurotoxină. Se manifestă prin paralizia flască progresivă a mușchilor scheletici ce duce la exitus prin insuficiență respiratorie acută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.