Cursă contracronometru la Arad pentru salvarea a doi soți cu botulism.Ce provoacă această boală rară și care sunt simptomele

botulism

Medicii arădeni s-au implicat într-o cursă contracronometru pentru salvarea a doi soți, diagnosticați cu botulism. Cei doi s-au prezentat la unitatea sanitară, bărbatul fiind în stare gravă. După ce au fost diagnosticați, medicii trebuiau să le administreze ser antibotulinic, însă acesta lipsește în prezent în România.

CITEȘTE ȘI: Explozie de cazuri de COVID într-una din destinațiile preferate de români. Numărul infectărilor s-a triplat de la începutul lunii

În aceste condiții, Direcția de Sănătate Publică Arad a luat legătura cu autoritățile centrale și s-a reușit procurarea serului din Republica Moldova. O echipă medicală din Arad a plecat spre Iași pentru a prelua medicamentul, în timp ce o alta a plecat cu serul de la Iași spre Arad.

Transferul s-a produs la jumătatea distanței dintre cele două orașe, iar, în această dimineață, serul a ajuns la Arad, unde a fost administrat celor doi pacienți.

Botulismul este definit ca o toxiinfecție alimentară severă cauzată de o neurotoxină. Se manifestă prin paralizia flască progresivă a mușchilor scheletici ce duce la exitus prin insuficiență respiratorie acută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *