Curs de prim ajutor pentru vatmanii, șoferii și controlorii Societății de Transport Public Timișoara

Curs de prim ajutor pentru vatmanii, șoferii și controlorii Societății de Transport Public Timișoara

Curs de prim ajutor pentru vatmanii, șoferii și controlorii Societății de Transport Public Timișoara

ISU Banat a organizat, la depoul S.T.P.T. de pe bulevardul Dâmbovița, un curs de prim ajutor pentru vatmanii, șoferii și angajații din cadrul grupului de control, primul dintr-o serie de cursuri de acest fel.

Scopul cursului a fost instruirea angajaților în mod profesionist, astfel încât aceștia să poată interveni prompt și eficient în cazul în care unii călători pățesc ceva neașteptat în mijlocul de transport.

Cursul a fost conceput cu sprijinul experților ISU Banat în prim ajutor și a inclus o serie de aspecte esențiale, menite să dezvolte atât cunoștințele teoretice, cât și abilitățile practice ale participanților.

CITEȘTE ȘI: Medicul înecat în Lacul Gozna a fost găsit. S-a folosit un aparat unic în România, bazat pe inteligenţa artificială

”Participanții au fost instruiți în tehnici de acordare a primului ajutor, cum ar fi aplicarea corectă a manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară sau cum să gestioneze situațiile de stop cardio-respirator.

În cadrul cursului, participanții au avut ocazia să aplice cunoștințele teoretice dobândite în diverse scenarii simulate, punându-și în practică abilitățile în gestionarea situațiilor de urgență. În mod special, s-a pus accent pe modul de acțiune în mijloacele de transport în comun, luând în considerare atât siguranța călătorilor, cât și eficacitatea intervenției.

Pe parcursul cursului a existat și o componentă de comunicare și gestionare a stresului, participanții învățând cum să comunice cu calm și empatie în astfel de situații tensionate, atât cu călătorii implicați, cât și cu echipele de intervenție.

Cursul de prim ajutor în situații de urgență este un angajament al nostru în ceea ce privește furnizarea unui serviciu de calitate, siguranța și sănătatea călătorilor fiind primordiale”, transmite STPT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *