În curând, reguli noi pe şosele. Sunt vizaţi toţi şoferii din Banat!

Şoferii din Banat, la fel ca şi colegii lor din celelalte zone ale ţării, au mari motive de îngrijorare: vor putea fi sancţionaţi chiar şi dacă nu sunt prinşi în flagrant încălcând legea.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) face demersuri pe lângă Ministerul de Interne pentru ca firmele de asigurări să aibă acces la informațiile din baza de date a Poliției Rutiere.

Accesul la baza de date va facilita sancţionarea conducătorilor auto care circulă fără RCA (asigurarea auto obligatorie). Aceştia vor rămâne fără talon chiar dacă nu sunt prinși de polițişti fără RCA.

Potrivit unui poliţist timişorean, cadrul legal ar exista încă din 2006, dar momentan legea nu putea fi aplicată, în lipsa corelării bazelor de date ale ASF şi Poliţiei Române.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

9 Comments
Sofer 27 iunie 2017
Si cei cu numere de Bulgaria cu asigurari care nu au acoperire cum ramane? De ce li se permite sa circule cot la cot cu noi care suntem in regula cu actele? Ce fac daca ma loveste un bulgaria?? Nu poate sa ma despagubeasca, sau pana o face vand eu masina....
vax jurnalism 7 septembrie 2016
Un ziarist (sau una) din dorinta de a parea mai interesanti au venit cu un titlu de tot rahatul fara nici o logica. Legea se aplica pe intreg teritoriul tarii din Delta pana in granita cu ungurii. Deci sa postezi aberatia ca se pregateste ceva pentru soferii din Banat de parca Banatul e stat in stat trebuie sa fi dus bine cu pluta! Asta e scoala de jurnalism Miorita turmentata!
Telefonescu 6 septembrie 2016
IIncredibil, "sunt vizati toti soferii din Banat". Un titlu care ma face ca de astazi sa nu mai deschid pagina voastra. Ati decazut in ultimul hal, va trebuie o serie de evenimente de tipul "Drapelul Rosu" cu pietre in geam si spituri in c ur. Poate va reveniti si nu ne mai luati de prosti.
mergedes 5 septembrie 2016
deci daca stai cu auto in parcare poti sa fi sanctionat , este foarte inteligent , nici nu are rost sa comentez , cind da ti o stire cu ,, azi am vazut in oras , nu conteaza care , in fiecare intersectie foarte aglomerata , cite un agent de politie rutiera care dirija , fluentiza traficul rutier ,, , de ce si la noi in tara nu poti sa iti faci rca si sa platesti lunar , ca in vest , de ce daca ai mai multe auto nu poti sa muti nr si rca la cel cu care circuli intr o anumita zi , de ce la noi cuantumul rca a luat o razna , va spun eu , ca sintem prosti ca acceptam , de aceea , de cind au tras pe dreapta astra si carpatica , capitalistii acestia au marit si de 10 ori rca , de aceesa , ca nu se mai satura de bani pe spatele nostru , si cind trebuie sa plateasca , este extrem de greu ptr ei .
mergedes 5 septembrie 2016
3
Alexamdru 5 septembrie 2016
Dacă mai trebuie să plătesc si RCA pe ce nu îmi mai aparține ......
Radu 5 septembrie 2016
Dar cum stiu desteptii astia care autovehicul circula si care nu circula? Sunt multi proprietari, care din motive obiective, tin autovehiculele in parcare/garaj fara sa le scoata pe drumurile publice pentru diverse perioade de timp. Motiv pt care nu mai fac RCA daca nu folosesc autovehiculul! Care este cadrul legal care permite amendarea daca autovehiculul nu circula?
gogu 5 septembrie 2016
Kakat! pai daca auto nu circula?