„Cupa Timişoarei” la ciclism bate la uşă. Cine poate participa

ciclism

Puţine sunt iniţiativele sportive venite din mediul privat. ACS Ciclism Dumbrăviţa, entitate intrată în al doilea an de existenţă, s-a înscris pe scurta listă a iniţiatorilor unor astfel de proiecte. Şi nu cu o competiţie, ci cu patru organizate în fiecare an.

Prima dintre ele va avea loc duminică, 11 iunie, şi poartă denumirea „Cupa Timişoarei”. Ajunsă la ediţia cu numărul doi, întrecerea pe două roţi se adresează atât amatorilor, cât şi profesioniştilor. Nu au fost uitaţi copiii, care vor fi repartizaţi în cinci categorii de vârstă, de la cinci la 14 ani.

Startul va fi dat la ora 9, de pe strada Aristide Demetriade nr. 1, mai exact din parcarea exterioară a complexului Iulius Mall, lângă scările rulante, apoi pe Calea Sever Bocu în direcţia Bulevardul Antenei şi revenirea la locul de plecare.

Cursa se va desfăşura pe formatul Criterium, în care concurenţii vor rula timp de o oră, iar la final vor fi desemnaţi câştigătorii în funcţie de numărul de ture parcurse şi de timpul obţinut. Cei mai mici participanţi vor lua startul la ora 11 pe un traseu special pentru ei în parcarea exterioară de la Iulius Mall.

Fondul de premiere este de şase mii de lei, la care se vor adăuga diverse premii oferite de sponsori. Doar amatorilor le va fi percepută o taxă de participare, în valoare de 20 de lei, copiii şi profesionişti putând concura fără achitarea vreunei sume de bani. Numărul cicliştilor este limitat la 200.

„Am fost destul de activi în perioada scursă de la înfiinţarea clubului. Scopul nostru general este de a scoate lumea din case, de a fi mai sănătoşi. Avem patru competiţii, pe lângă „Cupa Timişoarei” mai organizăm „Cupa Max Ausnit”, „Herneacova XCO” şi „Cupa Pădurea Verde”.

Toate activităţile noastre se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Ciclism, iar în timp vrem să colaborăm cu judeţele învecinate. Avem deja legături cu cluburi din Bucureşti şi Cluj-Napoca. Cupa Timişoara a fost gândită ca o competiţie ciclistă urbană, pe formatul Criterium.

Acesta presupune amenajarea unui circuit urban care poate varia între doi şi zece kilometri. Al nostru are aproximativ trei kilometri. Avem în vedere ca principal aspect siguranţa participanţilor. Formatul Criterium este unul foarte spectaculos, se ating viteze de 50-60 de kilometri pe oră, este un ritm foarte alert. Circuitul se repetă timp de o oră.

Tratăm la acelaşi nivel ambele categorii, amatorii şi profesioniştii. Anul trecut a participat şi campionul naţional al României, vrem ca el să constituie un exemplu, o motivaţie pentru sportivii amatori. Acordăm importanţă şi copiilor, cursele lor sunt cele mai spectaculoase.

Oferim şi activităţi distractive, recreative. Beneficiem de un sprijin important din partea sponsorilor. Ne simţim datori să dăm înapoi, astfel încât tinerii să beneficieze de acelaşi cadru de care am avut parte şi noi”, a punctat, astăzi, vicepreşedintele ACS Ciclism Dumbrăviţa, Alex Popa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *