Cupa SCM Timişoara la baschet, gata de start. „Loga”, „Moisil” şi Gimnaziala nr. 2 Timișoara se vor duela în prima etapă. Programul meciurilor

Cupa SCM Timişoara la baschet, gata de start. "Loga", "Moisil" şi Gimnaziala nr. 2 Timișoara se vor duela în prima etapă. Programul meciurilor

Colegiul Național Constantin Diaconovici Loga, Liceul Grigore Moisil Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara se vor duela duminică în prima etapă a Cupei SCM Timișoara, competiție de baschet ce se adresează elevilor din clasele a IV-a, a V-a și a VI-a.

Partenerii acestui proiect sunt CS SCM Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara.

Meciurile vor avea loc la sala „Constantin Jude”, iar programul este următorul: 13,30 – 14,30: Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara – Colegiul Național Constantin Diaconovici Loga; 14:30 – 15:30: Colegiul Național Constantin Diaconovici Loga – Liceul Grigore Moisil Timișoara; 15:30 – 16:30: Liceul Grigore Moisil Timișoara – Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara.

Pe banca fiecărei echipe va sta un jucător al prim-divizionarei de baschet masculin SCM OHMA Timişoara. A doua etapă a acestei competiţii se va desfăşura în 22 mai, iar finalele sunt programate în 29 mai.

Cupa SCM Timişoara la baschet, gata de start. "Loga", "Moisil" şi Gimnaziala nr. 2 Timișoara se vor duela în prima etapă. Programul meciurilor

„Meritul cel mai mare în dezvoltarea acestei acțiuni îl are sufletul baschetului timișorean, Dragan Petricevic. Este un om foarte implicat, care merită mult mai mult decât i se oferă. Mă bucur că putem anunța un prim pas în ceea ce înseamnă dezvoltarea sportului timișorean de masă, o revenire la competițiile școlare care se desfășurau la Timișoara în vremea când eram și eu copil.

Era, practic, o bază de selecție pentru tot sportul timișorean. Erau selecții la mai multe sporturi, profesorii de sport umblau în școli, existau competiții între elevi. Mi-am propus la primărie să redăm viață acestor competiții. Am găsit în Dragan Petricevic, Sorin Șipoș, Sergiu Pașca și în inspectoratul școlar parteneri serioși, astfel că putem să anunțăm acest prim pas. Îl anunțăm în baschet, dar nu ne vom opri aici, îl vom face și la alte sporturi.

Pe lângă ideea de sport sunt și ideile de mișcare și de a da o șansă copiilor de a-și petrece altfel timpul liber, departe de telefon și de tabletă. Nu vrem să ajungă ca mulți de vârsta noastră care nu au făcut sport la o vârstă fragedă și abia după 35 de ani au realizat cât de importantă este mișcarea. Timișoara are nevoie de sport și de educație. Trebuie stimulat sportul de masă”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.

„Mă bucur că putem anunța proiect, el face parte din ceea ce ne-am propus pentru baschet și pentru SCM Timișoara, să ne întoarcem spre comunitate. Acesta este, dincolo de performanțele sportive, care sunt și ele importante, un element important. SCM Timișoara are această latură de comunitate în care implicarea copiilor este foarte importantă.

Împreună cu primăria și cu inspectoratul școlar vom realiza un context în care copiii Timișoarei vor putea practica baschetul. Este foarte important să legăm educația de sport. Cu cât mergem la vârste mai fragede, cu atât putem obține rezultate mai bune. Trebuie să identificăm copiii cu calitățile necesare astfel încât peste ani ei să facă parte din echipa-fanion a orașului nostru. Proiectele din baschet sunt create în acest sens. Mă bucur că această inițiativă începe acum, ea va deveni o tradiție”, a spus şi Sorin Șipoș, președintele Consiliului de Administrație al CS SCM Timișoara.

Un partener important al acestei competiţii este Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş. La evenimentul de prezentare, instituţia a fost reprezentată de inspectorul școlar general adjunct Cosmin Hogea.

„Și noi, la inspectoratul școlar, suntem nerăbdători să înceapă activitățile sportive pentru toți elevii. Sigur că atunci când a venit propunerea de la SCM Timișoara de a începe un proiect-pilot am hotărât împreună să ne axăm pe copiii din clasele a IV-a, a V-a și a VI-a. Acest campionat se va adresa tocmai lor. Primul pas va fi făcut duminică, o dată cu debutul Cupei SCM Timișoara la baschet. Este un parteneriat ce pune bazele unei dezvoltări ulterioare. La toamnă sperăm să implementăm în tot județul acest parteneriat”, a precizat Cosmin Hogea.

Dragan Petricevici, antrenorul principal al echipei CS SCM OHMA Timișoara, a spus următoarele: „Meritele trebuie să le împărțim cu toții, așa cum vom împărți și munca și satisfacția atunci când vom vedea în viitor tribune pline de elevi din Timișoara, de părinți, de bunici, de mătuși și de prieteni.

Elementul comun este că ei sunt legați de Timișoara. Acesta a fost scopul, îi mulțumesc colegului meu Sergiu Pașca pentru reacția pe care avut-o, iar domnilor Cosmin Tabără și Sorin Șipoș pentru deschidere. SCM Timișoara este o structură tot mai serioasă. Suntem cu toții conștienți că în orașul nostru există și alte priorități, școli, grădinițe, spitale, drumuri și că nu putem discuta doar despre banii alocați sportului, așa că trebuie să facem și noi ceva, să ne aplecăm asupra comunității.

Cu această competiție nu ne adresăm liceenilor, pentru că ei sunt legitimați deja la cluburi din oraș, nici copiilor din primele trei clase, întrucât aceștia sunt prea mici, ci celor din clasele a IV-a, a V-a și a VI-a. Sunt convins că această competiție va avea un mare succes.

Începem cu trei weekend-uri, iar în următorul an școlar dorim să organizăm campionatul școlilor generale, cu 12 echipe participante. Finanțarea este deja asigurată printr-o asociație din care eu fac parte. Banii vor veni din mediul privat, vom sprijini activitatea sportivă a acestor copii”.

„Cupa SCM Timișoara va debuta duminică. Pentru început vor fi șase școli participante. În prima zi a competiției vor avea loc trei meciuri din prima grupă, în duminica următoare se vor desfășura alte trei partide, iar în 29 mai vom organiza finalele. Copiii vor primi premii din partea noastră – diplome și medalii. Le mulțumesc celor implicați în proiect pentru ajutorul primit în vederea organizării Cupei SCM Timișoara”, a completat Sergiu Pașca, șeful secției de baschet din cadrul CS SCM Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *