Cumpărături la înălțime: produse tradiționale, peisaje mirifice, aer curat. Totul în cadrul unui eveniment aparte, în Banat

inelet 2 1
O nouă ediție a apreciatului eveniment Shopping la Ineleț are loc la finalul acestei săptămâni. Duminică, 6 iunie, va fi sărbătoare la Ineleţ, tărâmul de poveste din Munţii Cernei. Localnicii din satul de dincolo de scări vor organiza o mică piață cu surplusul din propriile gospodării. Produsele sunt bio, crescute local departe de poluarea urbană, fără aditivi sau chimicale.

CITEȘTE ȘI: Noi informații despre atentatul de la Arad: Bomba a costat 3.000 de euro și a fost adusă din Serbia

Cu acest prilej, localnicii cătunelor izolate din Valea Cerne pot fi ajutați la modul real prin valorificarea către turiști a produselor tradiționale. Punct de întâlnire: ora 10:30, în față la Motel Dumbravă – Valea Cernei. Locație piață: Ineleț

Cum mă înscriu?

Accesând pagina de Facebook Shopping la Ineleț. Organizatorii spun că ” este important să vă anunțați prezența așadar puneți o bifa pe particip. De asemenea, apreciem și promovarea paginii, astfel încât să vină cât mai mulți participanți care pot contribui la scopul nostru. Vă rugăm să scrieți la comment dacă aveți posibilitatea să mai luați pe cineva în auto dumneavoastră și locația de unde plecați. De asemenea cei care doresc să participe și nu au cum să facă deplasarea vă rugăm să lăsați un comentariu cu specificația locației de unde plecați”.

Alte detalii despre eveniment

LaIneleț  sătenii vor organiza o mică piață cu surplusul din propriile gospodării, unde se vor  putea achiziționa diverse produse agricole, crescute local, departe de poluarea urbană și fără aditivi și chimicale. Totodată, este o frumoasă drumeție de duminică,se susține comunitatea locală și iar participanții se întorc acasă cu un rucsac plin de merinde și bunătăți.

Traseul durează aproximativ 1,5 -2 ore din punctul în care se lasă mașinile. Astfel, la Ineleț se va ajunge în jurul orei 12.30-13.00.  Exista si varianta servirii mesei la localnici

Nivel de echipare – tura nu necesită un nivel complex de echipare însă se recomandă următorul echipament:
– bocanci
– pantaloni de munte
– îmbrăcăminte -regula celor 3 straturi: tricou, bluză, jachetă (eventual încă un tricou de schimb)
– pelerină de ploaie/geacă impermeabilă
– căciulă/buff
– bețe de trekking (opțional)
– ochelari de soare (dacă se anunţă soare)
– rucsac tură de o zi – în care sa intre toate cele ce le avem la noi + cumpărăturile
– recipient apă maxim 2 litri, deși 1 litru e suficient căci avem izvoare pe traseu
– din experiență, recomandam vă aveți la voi și niște pungi și chiar niște caserole
Tura este de intensitate medie și poate fi parcursă cu o condiție fizică normală dar disponibilă la efort prelungit și fără rău de înălțime.
Acesta este o continuare a seriilor de călătorii similare în satele izolate de pe Valea Cernei. Cu acest prilej, localnicii pot fi ajutați la modul real prin valorificarea către turiști a produselor tradiționale, ferindu-i în acest mod de samsarii care profită de neputința lor de a-și comercializa produsele, neputință dată de faptul că sunt multe persoane în vârstă și sunt la mare distanță de o piață agroalimentară.
Proiectul este organizat de Asociația Prietenii Naturii Banat.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *