Cum trece ursul (auto)strada Vestului

ecoduct

Considerată drept autostrada cu cele mai multe probleme la capitolul autorizații, artera Lugoj-Deva e cu un pas mai aproape de finalizare.

Un pas tare mic, ce-i drept, cam cât o călcătură de urs, animal care, se știe, are rezervat accesul de-a curmezișul autostrăzii, tocmai chestiunea administrativă aferentă tunelurilor prin care Moș Martin va putea trece nestingherit dintr-o parte în alta a panglicii de asfalt făcând ca lucrările la tronsonul respectiv să treneze.

Blocajul va dispărea, se pare, cât de curând, Ministerul Transporturilor autorizând construirea ecoductului km 57+710 pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva.

La peste 17,5 milioane de lei, asta fără să mai punem la socoteală TVA-ul, se ridică cheltuiala cu cele două pasajede tip „green bridge“, două tuneluri și trei viaducte prin intermediul cărora fauna blănoasă va avea trecerea asigurată dincolo și dincoace de autostradă. Construcţia ecoductului este amplasată în interiorul ariei protejate Podişul Lipovei – Poiana Ruscă (judeţul Hunedoara), pe teritoriul administrativ al comunei Lăpugiu de Jos.

„Podurile verzi“ și celelalte componente ale ecoductului nu sunt singurele realizări cuprinse în proiectul pentru care a fost aprobată finanțarea, fiind prevăzute şi diverse lucrări la structura rutieră şi terasamentele aferente, mutări şi protejări ale instalaţiilor, precum şi lucrări de siguranţă a circulaţiei şi de protejare a mediului.

Potrivit anunțului ministerial, acesta este cel de-al doilea ecoduct de tip „green bridge“ care primeşte autorizaţia de construire pentru a asigura permeabilitatea mamiferelor mari.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cum trece ursul (auto)strada Vestului

  1. Am spus-o ( scris ) , de nenumărate ori : problemele mari , cu care se vor confrunta ,,drumarii” , sunt în zonele deluroase și muntoase , nu la șes !!! Ca dovadă , faptul că , nu s-a construit nimic la munte și deal ! Ăsta-i doar începutul ! Nu cred că voi apuca să merg , pe o autostradă adevărată , în Romania !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *