Cum te fereşti de MUŞCĂTURA DE VIPERĂ? Ce trebuie să ştie cei care merg în staţiunile din vestul ţării

vipera

Toate spitalele din judeţul Hunedoara situate în zonele de risc au asigurate stocurile de ser antiviperin, măsura fiind una preventivă în eventualitatea că o persoană ar fi muşcată de viperă în timpul drumeţiilor pe munte.

„Până acum nu au fost consemnate cazuri de persoane muşcate de vipere, dar, în scop preventiv, şapte dintre cele opt spitale din judeţul Hunedoara au asigurate dozele necesare de ser antiviperin. Spitalele sunt cunoscute şi de Serviciul de Ambulanţă, pentru a se putea acţiona cu operativitate în caz de nevoie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Cecilia Birău.

Citeşte şi:
Cele mai păguboase depozite: bănci din România la care ajungi să retragi mai puţin decât ai depus

Spitalele la care se găseşte serul antiviperin sunt cele din Deva, Hunedoara, Haţeg, Orăştie, Petroşani, Lupeni şi Vulcan. Spitalul din Brad nu deţine acest ser.

Potrivit DSP Hunedoara, pe teritoriul judeţului trăieşte vipera comună, muşcătura acesteia impunând efectuarea tratamentului cu ser antiviperin.

Citeşte şi:

Preţurile alimentelor încep să crească. Laptele, carnea şi băuturile răcoritoare au preţuri mai mari cu 5% până la 30% faţă de iunie

 

Ca măsuri de prevenire, specialiştii recomandă turiştilor care urcă pe traseele montate să poarte bocanci de munte, chiar dacă afară temperaturile de afară sunt ridicate.

 

Sursa: sfatulparintilor.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *