Cum să-ți faci campanie electorală cu resursele primăriei? Rețeta vine de la Nicolae Robu

Hodoronc-tronc, după ce patru ani s-a arătat preocupat mai ales de modernizarea „în forță” (sau „cu forța”, că nimeni nu mai știe exact) a orașului, pe primarul Timișoarei l-a prins subit dragostea pentru pensionari, dar și pentru cei mai tineri dintre alegători, cei care abia împlinesc 18 ani în 2016.

Cu tineretul nu ar fi cine știe ce noutate, pentru că această categorie de vârstă a fost dintotdeauna îndrăgită de primar, el datorându-le celor care abia pășesc în viață aproape întreaga sa ascensiune.

Pensionarii n-au fost, însă, băgați în seamă de primul „angajat” al municipalității cam de multișor, pentru că el audiențe nu prea acordă, iar de ascultat altceva în afară de laude la adresa ilustrei sale persoane nu prea are răbdare. Explicația e de-o banalitate seacă: pensionarii sunt conștiincioși și votează.

Trei sărbători noi vor lumina viața timișorenilor, începând din acest an, mulțumită inițiativei lui Nicolae Robu, care, în prag de alegeri, nu știe cum să ne facă viața mai plăcută. Ziua Pensionarilor, Ziua Tinerilor și Ziua Majoratului vor avea loc taman între 23 aprilie și 21 mai, în plină campanie electorală.

Brusc, pensionarii Timișoarei merită recunoștință și prețuire… „Vrem să le dedicăm o zi în care, în cartiere, în cât mai multe locuri, să se întâmple evenimente cultural-artistice”, a spus marţi Robu.

De alte două zile la fel de minunate vor beneficia și tinerii (adică persoanele sub 35 de ani, ca la UTC), precum și cei care împlinesc 18 ani în 2016. Aceștia din urmă se vor trezi și cu câte o diplomă de majorat de la primărie.

Desigur că nu doar la Timișoara se va profita de faptul că alegerile pentru primari se vor desfășura într-un singur tur, ci și în multe alte localități din țară. Până la urmă, cele trei evenimente nici nu sunt rele, deși e limpede că au încărcătură electorală. Deranjante sunt, însă, explicațiile lui Nicolae Robu cu privire la aceste acțiuni.

Primarul a precizat grijuliu că nu va fi alocat nici un ban pentru nici una dintre aceste trei acțiuni, totul desfășurându-se în cadrul agendei planificate în acest an. Desigur, în agenda culturală aprobată de consilierii locali nu figurează aceste noutăți anunțate marţi de primarul în funcție, dar acolo există un capitol foarte generos intitulat „Acțiuni-suport pentru competiția Capitala Europeană a Culturii 2021”, căruia i s-a alocat generoasa sumă de 800.000 de lei.

Chiar necesitatea de a organiza cât mai multe acțiuni de scoatere a culturii în stradă, chipurile pentru beneficiul candidaturii Timișoarei, a reprezentat și explicația dată pentru organizarea acestor noi sărbători locale, care trebuie să aibă loc neapărat în aprilie și mai, pentru că atunci „e vremea cea mai propice”.

Ce poate fi mai frumos decât să-ți faci campanie electorală pe bani publici, cu girul consilierilor locali? Poate doar să mai iei un mandat de primar…

1 Comments
Poli 21 16/03/2016
Votati-l pe orbu si Timisoara se va ridica la nivelul unei mari metropole : BOCSIG.