Cum să îți alegi pantofii de alergare

Cum să îți alegi pantofii de alergare

Tehnologia inovatoare este utilizată din ce în ce mai mult în echipamentele sportive, atât în construcția propriu-zisă a pantofilor sport cât și la materialele utilizate.

Astfel, brandurile dedicate pieselor sport au creat o gamă variată de pantofi pentru alergare, cu diferite nivele de performanță. Iar pentru a putea alege mai ușor un model de pantofi cu care să câștigi maratonul, mai ales dacă îți faci cumpărăturile online, iată câteva detalii pe care să le cauți în descrierea produsului, în ceea ce privește tehnologia.

Spuma anti-șoc mai ușoară te ajută să alergi mai repede. Noile tipuri de spumă folosite în crearea tălpilor pentru pantofi sport sunt mai ușoare și asigură mai multă energie. De asemenea, elementele de stabilitate inserate în talpă, precum stratul de fibră de carbon, transferă energia din spumă și măresc coeficientul de viteză.

De asemenea, tendința actuală în realizarea pantofilor sport este de a crea o talpă mai înaltă, cu un strat mai gros de spumă ușoară care optimizează propulsia piciorului, iar efectul este un salt mai extins și, evident, o viteză mai mare la alergare.

Acest tip de spumă folosit, oferă nu doar viteză, ci și amortizare excelentă la contactul piciorului cu solul, evitând, astfel, accidentarea sau deteriorarea articulațiilor. Caută o pereche de adidasi Nike de la Fashion Days dacă ești un alergător de performanță pentru că acest brand folosește tehnologia amintită și te ajută foarte mult în timpul curselor.

În colecțiile brandului există pantofi sport cu un strat gros de spumă și inserție de carbon, dar și modele cu un tip de spumă ușoară, cu un recul puternic, care funcționează excelent singură. Un astfel de exemplu este Nike ZoomX, o spumă renumită a brandului care se regăsește în nenumărate modele de pantofi sport, care protejează piciorul dar oferă și propulsie la fiecare pas.

Tehnologia cu spumă ușoară funcționează astfel: practic micșorarea masei pantofului cu 100 de grame modifică consumul de oxigen cu 1%, ceea ce se traduce prin mai puțină greutate care îți permite să alergi mai rapid.

De asemenea, inserția de carbon îți oferă propulsie. Această bandă longitudinală care controlează flexia piciorului, de la degete până la călcâi, îți asigură saltul mai înalt. Un pantof mai moale poate fi mai ușor îndoit, în timp ce unul cu o talpă mai rigidă va îngreuna mișcarea piciorului.

Cum să îți alegi pantofii de alergare

Brandul Skechers are, de asemenea, tehnologie inovatoare și modele interesante de pantofi sport, de la cei cu talpa ultra-flexibilă la variante cu LED. De aici https://www.fashiondays.ro/g/skechers te poți inspira pentru antrenamentele tale din această vară și poți obține performanța dorită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *