Cum să faci primul milion

milionar

Cine nu visează azi să devină peste noapte om cu bani? Toți încearcă, dar câți și reușesc? Când ai făcut primul tău milion, să vii și să spui, pentru a afla care e pasul următor. Despre cei care reușesc în afaceri se zice că tocmai lucrul acesta este cel mai greu, să faci primul milion.

Celelalte vin singure, căci ban la ban trage. De aceea, poveștile cu milionari par întotdeauna interesante, chiar dacă sunt de cele mai multe ori mincinoase, nesincere. Ele însă fascinează până la lacrimi gospodinele și soții cu simțământul ratării acut.

Primele nu se desprind de sticla televizorului, iar ceilalți se prefac, în acest timp, că citesc ziarul. Să te ferească Dumnezeu să fii prin preajmă când o femeie se dezlănțuie și îți toarnă vrute și nevrute despre faptul că te mulțumești cu leafa și nu miști deloc, nu dai din coate, cum face văru-tău sau vecinul de la patru, care învârt lumea și fac bani și din piatră seacă.

Cu ce ți-a greșit femeia că ea nu-și permite concedii ca lumea, nu în locuri exotice, dar măcar într-o insulă grecească ori pe litoralul bulgăresc sau că nu se poate duce și ea la shopping în Dubai? Cu nimic. După ce ți-a turuit din nou ceea ce știi pe de rost, pentru că povești din astea cu afaceriști cinstiți sunt în fiecare seară la TV, ieși afară pe balcon să te destinzi ori chiar cobori în fața blocului pentru a privi în van și a-ți aduna gândurile.

Cum poate o femeie chiar uita tot? De chioșcul din fața (ori din spatele) blocului, de buticul de pe strada cu case ori de barul de la țară pe care le-ai avut înainte de a da chix, nu și asociații tăi, care te-au tras în piept și lor le merge bine mersi și acum. Să nu mai punem la socoteală ferma ta de melci, de struți ori afacerea cu mușețel. Uite, frate câte ai încercat, nu te poate nimeni, nici chiar nevastă-ta, acuza că nu ai încercat. Ce vină însă poți avea că aceste bișnițuri nu au mers, când nimic nu mai merge în țara aceasta?

Când ai revenit acasă, sufrageria era plină de musafiri. Ce credeți că au vorbit soațele celor doi veri îndepărtați ai tăi? Despre cum se face primul milion din politică. Măi, să fie, de unde atâtea milioane, când tu nu ai în portofel nici o mie de lei și ăia șifonați nevoie mare? Cât ele au vorbit după cum se fură primul milion în politică, ai tâcut mâlc, cum au tăcut și bărbații lor, unul primar într-o comună de câmpie altul ceva pe la județ, dar cu gândurile mai sus, pe la un minister ori prin parlament, care au privit pe fereastră după fluturi.

După ce ei au plecat, nevasta n-a uitat să îi mai dea un ghiont dragului ei soț: „Vezi?”. Toată noaptea bărbatul s-a frământat, s-a întors de pe o parte pe alta, fără să poată dormi. Se gândi și se răzgândi până în zori. Prima măsură pe care a decis să o ia pentru a face și el întâiul său milion, dacă tot nu a făcut miliardul când toți primeau leafa în milioane, a fost să dea jos primul kilogram din cele peste 30 pe care le-a pus peste greutatea normală, de când lâncezește la serviciu și nu mai are nici o afacere.

Când va lăsa în trecut acele kilograme în plus, cu siguranță că se va produce o schimbare și în grosimea portofelului său. Dar acest lucru s-a dovedit a fi chiar mai greu decât să faci primul milion, din care, uite, a economisit primul leu. „Nevastă-mea va fi curând mândră de mine”, și-a zis omul. Fiecare cu calea lui de reușită în viață!. Dar soața nu a avut nicidecum încredere în bărbatul ei și a trecut la acțiune.

Împreună cu consoartele celor doi veri și-a tras un mic partid cu trei membri – Blocul Femeilor Decise – și a candidat la primărie. Și-a cheltuit salariul pe trei luni în avans, dar ce contează. La toamnă va candida la parlament. Bravo ei! „Iată, în sfârșit, există în familie și cineva care știe ce vrea!”, și-a spus bărbatul și s-a așezat la o terasă, sub o umbreluță. Când chelnerul i-a adus oferta de meniu, a găsit în ea prospectul noului partid…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns