Cum să alegeți prima pereche de pantofi pentru copilul dumneavoastră

Cum să alegeți prima pereche de pantofi pentru copilul dumneavoastră

Cum să alegeți prima pereche de pantofi pentru copilul dumneavoastră

Pentru copiii mici, cel mai bine este să meargă desculți, sugerează cercetările și experții. Cu toate acestea, odată ce copilul mic merge, are nevoie de încălțăminte pentru copii de protecție, dar flexibilă, atunci când iese afară. Aflați ce trebuie să căutați la încălțămintea pentru copii mici.

Cum să aveți grijă de picioarele copilului dumneavoastră

Este important să spălați și să uscați bine picioarele micuțului dvs. în fiecare zi. De asemenea, ar trebui să îi verificați și să îi tăiați unghiile de la picioare în mod regulat, dar niciodată prea scurt. Dacă sunteți puțin emoționată să folosiți foarfeca de unghii pentru a le tăia unghiile de la picioare, le puteți șlefui cu pila în schimb.

Deoarece picioarele copilului sau bebelușului dvs. sunt moi, acestea se pot deforma ușor și, prin urmare, ar trebui să vă asigurați că nu sunt afectate în niciun fel. Puteți face acest astfel:

 • Păstrând hainele de somn lejere și ușoare
 • Nu le îngrădiți picioarele în șosete sau în încălțăminte pentru copii prea mici
 • Încurajați-l pe cel mic să își exerseze picioarele prin lovituri de picior sau activități similare pentru a-și dezvolta mușchii

Picioarele bebelușului meu par să fie reci, este normal?

Bebelușii își pierd căldura foarte repede, așa că este vital să aveți grijă să le izolați picioarele cu șosete sau ciorapi.

Șosetele trebuie să se potrivească întotdeauna bine la picioarele bebelușului dumneavoastră. Fibrele naturale, cum ar fi bumbacul sau lâna, sunt cele mai bune, deoarece le permit picioarelor să respire. Încercați să evitați să folosiți șosete din nailon 100%, deoarece acestea îi vor face picioarele să transpire.

Cum să alegeți prima pereche de pantofi pentru copilul dumneavoastră

Alegerea primei perechi de incaltaminte copii pentru moștenitorul dumneavoastră este super emoționantă! Cu toate acestea, este important să luați decizia corectă.

Picioarele bebelușilor sunt moi și prețioase, așa că trebuie să vă asigurați că alegeți încălțăminte pentru copii confortabilă și potrivită pentru dezvoltarea degețelelor micuțului dvs. Iată ce trebuie să știi despre alegerea primilor pantofi potriviți.

Când ar trebui să cumpăr prima pereche de pantofi pentru bebelușul meu?

Micuțul dvs. a ajuns în sfârșit acolo – face primii pași! În timp ce veți fi plini de mândrie, este important să nu vă grăbiți încă să îi cumpărați prima pereche de încălțăminte de bebeluși de mers. Bebelușii nu au nevoie să poarte pantofi până când nu merg afară. Până atunci, să învețe să meargă în picioarele goale este cea mai bună opțiune.

Atunci când mergeți să cumpărați primii pantofi pentru bebelușul dumneavoastră, este vital să faceți să îi măsurați picioarele de către un profesionist. Mulți comercianți se asigură că personalul lor are o pregătire cuprinzătoare, astfel încât să vă poată sfătui cu privire la ceea ce este cel mai bine pentru copilul dumneavoastră. Întotdeauna puneți-l pe cel mic să umble în pantofii din magazin pentru a vă asigura că aceștia se potrivesc corect înainte de a-i cumpăra.

La ce să vă uitați la prima pereche de pantofi pentru copilul dumneavoastră:

O pereche bună de primii pantofi de mers îl poate ajuta pe copilul dumneavoastră să dobândească echilibru și control pe măsură ce merge și îi va da încredere să continue să meargă – pentru doar câțiva pași în plus. Nu uitați că este în continuare minunat ca bebelușul dumneavoastră să meargă desculț cât mai mult posibil acasă.

Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont:

 • Odată ce copilul merge, acum este momentul să îi cumpărați prima pereche de pantofi.
 • Asigurați-vă că picioarele sale sunt măsurate de un profesionist calificat
 • Picioarele copilului dvs. ar trebui măsurate la fiecare 2-4 luni pentru a lăsa loc de creștere pentru picioarele lor
 • Încercați să alegeți pantofi cu căptușeală naturală și șosete cu fibre naturale pentru a le permite să respire.
 • Asigurați-vă că acea incaltaminte bebelusi pe care o cumpărați are sistem de prindere.
 • Nu forțați niciodată picioarele copilului dvs. să intre în pantofi fără să-i desfaceți
 • Talpă flexibilă, antiderapantă. Adidașii cu talpă antiderapantă îi permit copilului dumneavoastră să se prindă de podea atunci când merge și pot preveni căderile. De asemenea, tălpile trebuie să fie flexibile pentru a permite o mișcare mai naturală a piciorului. Pentru a evalua flexibilitatea, vedeți dacă puteți îndoi pantoful în jumătate, astfel încât vârful și călcâiul să se atingă.
 • O cutie de degete rotunjită și largă. Încălțămintea ideală are suficient spațiu pentru ca degetele de la picioare ale copilului dvs. să se întindă, deoarece așa învață să se echilibreze.
 • Velcro sau curele. Deoarece piciorul copilului dvs. mic va crește mai mult și va pierde din grăsime în timp, curelele reglabile pot ajuta la asigurarea unei potriviri bune.
 • O cupă flexibilă și de susținere a călcâiului. Pentru a testa acest lucru, ciupiți cupa călcâiului – ar trebui să fie fermă, dar să aibă o oarecare elasticitate.
 • Volum minim. Pantofii ușori sunt cei mai potriviți pentru copiii mici care abia își dezvoltă forța și rezistența pentru mers.

Pantofii ar trebui să fie disponibili în mărimi întregi și jumătăți de mărimi și cu o varietate de lățimi. Ar trebui să fie confecționați din piele, care ar trebui să fie moale și flexibilă, astfel încât să nu se frece. Căutați tălpi antiderapante, ușoare și flexibile, care îl vor ajuta pe bebelușul dvs. să se prindă de sol. Degetele de la picioare ar trebui să fie largi și încăpătoare, cusăturile și marginile moi, materialele să fie respirabile, iar închiderile să fie reglabile.

Foto: Win Media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *