40 de permise de conducere, reţinute în Timişoara şi judeţ. Şoferi fără carnet, băuţi sau drogaţi

Pericol public pe drumurile din Timiș. Un bărbat băut și altul drogat, prinși de polițiști la volan

40 de permise de conducere, reţinute în Timişoara şi judeţ. Şoferi fără carnet, băuţi sau drogaţi

Polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Timiș au acționat, în weekend, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Au fost reținute 40 de permise de conducere și constatate 10 infracțiuni la regimul rutier.

Pe principalele artere din judet, polițiștii au controlat 510 autovehicule, au legitimat 515 persoane, au efectuat 476 de testări cu aparatul etilotest și 20 cu aparatul drugtest.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 395 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, dintre acestea 176 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 47 pentru nepurtarea centurii de siguranță, iar 25 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor/ bicicliștilor.

„Fie că au condus sub influența alcoolului, fie că au depășit limitele legale de viteză, au efectuat depășiri neregulamentare, nu au acordat prioritate sau au săvârșit alte abateri, 40 de conducători auto au rămas fără permis de conducere.

În urma defecțiunilor constatate, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 4 (conducerea unui autovehicul fără permis de conducere), 4 (conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului), 1(conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor), 1(conducerea unui autovehicul neînmatriculat).

Sepre exemplu, un tânăr, în vârstă de 25 de ani a fost depistat în trafic, pe strada Victor Hugo din Timișoara, în timp ce conducea un autovehicul sub influența drogurilor.

CITEŞTE ŞI: Urmărire ca-n filme pe străzile Timişoarei

În urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat o valoare pozitivă la metamfetamină. A fost întocmit dosar penal.

În vederea scăderii riscului rutier, polițiștii timișeni continuă acțiunile și în această săptămână”, a transmis IPJ Timiş.

Foto: IPJ Timiş


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *