Cum s-a născut cea mai simplă și populară pizza? Povestea e amuzantă

„Margherita”, una dintre cele mai simple si populare pizze, are si ea legenda ei. Pizza Margherita este unul dintre acele feluri de mancare patriotice care au culorile unui drapel, in acest caz, ale celui italian: rosu, de la rosii; alb, de la mozzarella; verde, de la busuioc. Nimic mai potrivit pentru a-i aduce un omagiu reginei Margareta de Savoia (Margherita Maria Teresa Giovanna), sotia regelui Umberto I al Italiei.

CITEȘTE ȘI: Câte 5.000 de lei pentru fiecare elev cu 10 la Bacalaureat, într-o localitate din vestul ţării!

Se spune ca, in 1889, cuplul regal petrecea cateva zile la Palatul Capodimonte. Regina ar fi auzit vorbindu-se despre pizza si a dorit sa o guste. Evident, la acea vreme regina nu putea merge la o pizzerie, asa incat a mers pizzeria la palat.

Artistul a fost Raffaele Esposito, desi totul indica faptul ca adevaratul autor a fost sotia sa, Donna Rosa. Lucrau la pizzeria „Pietro… e basta cosi” (Pietro… si ajunge; in prezent, „Brandi”). Pe atunci, la loc de cinste printre ingredientele celor mai populare tipuri de pizza era usturoiul. Eruditul Néstor Luján spune insa ca reginei nu ii placea usturoiul. De aceea, Raffaele a facut o pizza fara usturoi, reproducand cu ingredientele ei steagul italian.

Pizza a avut succes. Istorie sau legenda, s-a potrivit. La urma urmelor, singura obligatie a unei legende nu este de a fi reala, ci de a fi frumoasă.

sursa: foodstory.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns