Cum pot evita carantina românii care se întorc din țări care nu se află pe lista celor „sigure”

coronavirus om masca

Persoanele care vin în România din alte state decât cele care se regăsesc pe lista celor exceptate de la măsura izolării, dar care au tranzitat ţări din această listă, au în continuare obligaţia izolării la domiciliu sau a carantinării (la cerere).

Excepţie fac cetăţenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi care petrec în ţările incluse pe listă o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în România.

„Având în vedere că a fost aprobată lista statelor pentru care a fost introdusă excepţia de la carantină şi izolare pentru cetăţenii care vin în România, facem precizarea că cetăţenii care vin în ţara noastră din statele care nu se regăsesc pe respectiva listă, dar care tranzitează ţări care sunt exceptate, au în continuare obligaţia izolării la domiciliu sau a carantinării (la cerere).

CITEȘTE ȘI: Țânțarii n-au șanse în Timișoara

Excepţie fac cetăţenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată de CNSU şi care petrec în ţările incluse pe listă o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în România,potrivit articolului 1,punctul 2 din Hotărârea numărul 28 a CNSU”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi ţări.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *