Cum e să fii „number one” la tine-n sat? „Nu aşa bine…”

Cum e să fii „number one”, îl întreb pe cel care ocupă fotoliul de primar al comunei Otelec, de un an și câteva luni, Valentin Pascu. „Nu așa bine”, răspunde fără ezitare edilul.

Când îi cer să se explice, răspunde: „Nu sunt bani pentru ce-ai vrea să faci”. Când spune aceasta, Pascu se referă la faptul că a depus cinci proiecte pentru finanțare guvernamentală și din acestea i s-a aprobat exact cel mai mic ca valoare, adică cel prin care se va realiza o extindere la primărie. Despre aceasta aflăm tot de la același interlocutor că… „mai putea să aștepte”.

Valentin Pascu declară că s-a rugat de senatori și de deputați să-i susțină demersurile pentru obținerea de finanțări pentru investițiile necesare pentru comună. Toți au promis, dar… e bun și proiectul care a fost aprobat.

Dezamăgirea sa vine nu doar de la lipsa banilor pentru investiții, ci și de la faptul că sunt destui localnici, care nu înțeleg cum e treaba cu investițiile publice și care îl critică. Și nu doar pe el, ci pe toți cei de la primărie pentru că, susțin ei, „nu fac și nu dreg”.

Au poate și aceștia dreptatea și, mai ales, nerăbdarea lor. Cum însă merg treburile acum în zona banilor pentru realizarea de obiective publice, care vin de sus în jos, e de așteptat ca la anul să fie… mai bine.

Și speranța e bună, chiar dacă nu ține, de exemplu, loc de asfalt în comuna care îi duce dorul și unde doar drumul național care o traversează îl are. În rest, e bună și piatra pusă în 2017 pe carosabil. Adică cele 1.900 de tone cu care au fost nivelate gropile pe 3,5-4 kilometri de străzi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns