Cum combate Kim Jong Un seceta din Coreea de Nord: a trimis funcționarii guvernului să ajute la udarea pământului

Coreea de Nord

Coreea de Nord a trimis funcționari guvernamentali și muncitori din întreprinderi la fermele din întreaga ţară, pentru a ajuta la combaterea efectelor secetei care amenință recoltele, au anunţat miercuri publicațiile oficiale ale regimului de la Phenian.

Coreea de Nord, care suferă de penurie cronică de alimente, este deosebit de vulnerabilă la dezastrele naturale – în special la inundaţii şi secetă – din cauza lipsei de infrastructură, a defrişărilor şi a deceniilor de administrare proastă a statului.

Rodong Sinmun, jurnalul oficial al Partidului Muncitorilor aflat la guvernare în Coreea de Nord, a scris miercuri că funcţionari ai guvernului, angajaţi care lucrează în întreprinderi şi uzine „s-au alăturat luptei în zonele afectate de secetă”, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Un veac de excelenţă chinologică în Banat. Târg de adopții și competiții canine, la Muzeul Satului Bănățean

„De îndată ce au ajuns, au început să ude, lucrând împreună cu agricultorii pentru a lupta împotriva naturii”, potrivit jurnalului.
Articolul nu a precizat însă amploarea pagubelor suferite până în prezent, dar a subliniat că aceste măsuri urmăresc limitarea consecinţelor actualului val de secetă şi „prevenirea unor eventuale pagube ulterioare”.

Potrivit agenţiei oficiale de presă KCNA, care citează serviciile meteorologice ale ţării, se preconizează că seceta va continua toată săptămâna.

„Ploi slabe” sunt aşteptate vineri, „dar nu vor fi de ajutor pentru a rezolva seceta”, a adăugat KCNA.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a cerut să se ia măsuri pentru a ameliora situaţia alimentară „tensionată”, cauzată de pandemie, taifunuri şi sancţiuni internaţionale.

De la începutul lui 2020, Coreea de Nord s-a izolat de restul lumii pentru a se proteja de pandemie. Ea şi-a redeschis pentru scurt timp frontiera cu China pentru traficul de mărfuri la începutul acestui an.

Phenianul a afirmat că nu a înregistrat niciun caz de COVID-19 pe teritoriul său.

Coreea de Nord, cu o economie şi agricultură în ruine după decenii de gestionare dezastruoasă şi resurse alocate programului nuclear, a cunoscut o foamete mortală în a doua jumătate a anilor 1990.

Sute de mii de persoane au murit atunci, dar unele estimări indică milioane de victime, conform digi 24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *